Jens Rasmussen, medejer af Eurowind Energy A/S, tager plads i Sparekassen Vendsyssels bestyrelse

HOBRO: Jens Rasmussen - medejer og administrerende direktør i virksomheden Eurowind Energy A/S - indtræder i Sparekassen Vendsyssels bestyrelse.

Det blev en kendsgerning ved et repræsentantskabsmøde, hvor man valgte seks medlemmer til bestyrelsen.

Sammen med blandt andet broderen Søren Rasmussen stiftede Jens Rasmussen tilbage i 2006 Eurowind Energy A/S i Hobro.

Siden har virksomheden udviklet sig til en markant spiller inden for investering i vindmøller, projektudvikling, administration og udskiftning af mindre effektive vindmøller til større og mere energieffektive vindmøller.

Eurowind Energy A/S

Eurowind Energy A/S tæller afdelinger i Danmark, Sverige, Tyskland, Polen, Portugal og Rumænien.

I 2018 præsenterede virksomheden et årsresultat før skat på mere end 100 millioner kroner og en egenkapital på cirka 500 mio. kroner.

Som driftig erhvervsmand har Jens Rasmussen mere end 50 bestyrelsesposter i bagagen - herunder i det tidligere Østjydsk Bank A/S, som Vendsyssel Bank jo overtog.

- Og det er glædeligt, at vi med valget af Jens Rasmussen har fået en repræsentant fra det tidligere Østjydsk Banks bestyrelse med i ledelsen af Vendsyssel Bank, fremhæver bestyrelsesformand Birte Dyrberg.

Tidligere Østjydske Bank

Jens og Søren Rasmussens virksomheder var nødsaget til at vælge en anden finansiel samarbejdspartner end Østjydsk Bank, da situationen så værst ud for den lokale bank.

Med Sparekassen Vendsyssels overtagelse fremstår ”det tidligere Østjydsk Bank” igen som et stærk og handlekraftigt pengeinstitut.

Derfor vendte Jens og Søren Rasmussens virksomheder, Energytech Industries og Frandsbjerg Invest hjem til egnens lokale pengeinstitut.

Desuden har Sparekassen Vendsyssel indledt et samarbejde med Eurowind Energy A/S om realkreditfinansiering af to vindmølleparker.

- Sparekassen har en meget stor finansiel styrke med en egenkapital på mere end 3,2 milliarder kroner og en rigtig solid indtjening.

Deler værdisæt

- Det gør det muligt at sikre yderligere konsolidering og på den måde modstå en eventuel ny finanskrise, forklarer Jens Rasmussen.

- Sparekassen Vendsyssel har anvendt mere end 3000 dage på uddannelse af medarbejdere, og at de har mødt næste 100.000 af deres kunder i løbet af det seneste år.

Det passer rigtig godt ind i det værdisæt, som vi selv har i Eurowind Energy A/S er vi optaget af at skabe et stærkt hold sammen med vores samarbejds-partnere.

- Og så vil vi gerne være en aktiv medspiller i lokalsamfundet.

- Derfor falder det os helt naturligt at anvende Sparekassen Vendsyssel som finansiel sparringspartner, uddyber Jens Rasmussen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...