Tre små lokalsamfund i Mariagerfjord kan nu se frem til hurtigere internet

MARIAGERFJORD: 148 husstande i Mariagerfjord Kommune har fået en tidlig julegave fra Energiministeriet.

Sammen med en række andre mindre lokalsamfund rundt om i landet har de fået andel i en pulje på i alt 110 mio. kroner, afsat af ministeriet til etablering af bredbåndsforbindelser i områder, hvor det hidtil har knebet gevaldigt med hastigheden på internettet.

De 148 berørte husstande i fjordkommunen fordeler sig på tre mindre lokalområder: Kjellerup, Brøndum - og endelig True/Rørbæk på grænsen mellem Mariagerfjord og Rebild Kommune.

Mariagerfjord Kommune har bidraget med en støtte på 2.000 kr. per husstand og hjælp til at skrive ansøgninger til den nationale bredbåndspulje, men når støtten endte med at komme i hus, skyldes det i første række en række lokale ildsjæle, der har lagt sig i selen for at sikre bedre bredbåndsforbindelser, fremhæver borgmester Mogens Jespersen.

- Det er borgerne i Kjellerup, Brøndum, True og Rørbæk, som har taget det store slæb og som virkelig fortjener et skulderklap. Det er nemlig vigtigt, at folk lokalt viser initiativ og virkelyst, når vi vil skabe udvikling i landdistrikterne. Og hurtigt internet er efterhånden en absolut nødvendighed i en moderne husstand - og dermed en forudsætning for, at det er attraktivt at bo på landet.

- Derfor er jeg også glad for, at så mange husstande i kommunen nu får lagt bredbånd ind, siger borgmesteren.

Støtten til de tre bredbåndsprojekter i Mariagerfjord Kommune beløber sig samlet til 5 millioner kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...