Præsterne i Hobro-Mariager provsti fejrede Dannebrogs 800 års jubilæum, da de i dagene 3.-6. juni var på studietur i Estland

MARIAGERFJORD: Præsterne i Hobro-Mariager provsti fejrede Dannebrogs 800 års jubilæum, da de i dagene 3.-6. juni var på studietur i Estland.

De deltog i en gudstjeneste i Tallinns lutherske domkirke i forbindelse med en overdragelse af et nyt Dannebrogsflag.

Dannebrog faldt jo ifølge traditionen ned fra himlen i et slag ved Tallinn 15. juni 1219.

Flaget er en gave fra Danmarks-Samfundet. I forbindelse med overdragelsen var der ”sømning” af flaget ved formanden for Danmarks-Samfundet, den danske ambassadør i Estland samt - på kirkens vegne - provsten i Hobro-Mariager.

- Det kan måske virke som et paradoks, at vi, der i sin tid ved magt erobrede Estland, foranstalter en sådan ceremoni. Men det danske flag betragtes i Estland som et symbol på fred, fortæller provst Jørgen Pontoppidan.

Dronning Margrethe besøger Tallinn på Valdemarsdag 15. juni. Delegationen fra Hobro-Mariager provsti var på besøg som en lille forløber.

- Og i disse tider, hvor såvel enkelte lande som kommuner har en tendens til at ”være sig selv nok”, er det dejligt at opleve den gensidige glæde og inspiration, et sådan besøg afstedkommer, bemærker Jørgen Pontoppidan.

Under opholdet i Estland besøgte præsterne fra Hobro-Mariager provsti forskellige landmenigheder.

De mødte rektor for Det teologiske Fakultet i Tallinn, Ove Sander; den danske ambassadør i Estland, Kristina Miskowiak Beckvard samt den lutherske ærkebiskop Urmas Viilma.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...