Borgmester beklager, at der i en periode har været låst for elstanderne i Hobro Inderhavn

HOBRO: Den seneste tid har der været lukket for elstanderne ved gæstesejlpladserne i Hobros inderhavn til stor fortrydelse for flere sejlende turister.

Heriblandt Ingvald og Linda á Kamarinum fra Holbæk, der har kontaktet NORDJYSKE.

- Vi kunne hverken få vand eller strøm. Det reklamerer de ellers med i Kommas’ Havnelods (oplysning om havne og broer for lystsejlere red.). Så vi var meget skuffede, da vi nåede ind til havnen efter ti timers sejlads. Vi havde læst, at der var både strøm, vand, wc og bad i inderhavnen, siger parret, der endte med at forkorte deres ophold i Hobro til en enkelt overnatning.

Borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen er ærgerlig over forløbet.

- Det er rigtigt, at elstanderne har været låst. Det er meget sjældent, at der er sejlere, der overnatter i inderhavnen. De fleste lægger til i lystbådehavnen, men nogle både er for store til at være der, og selvfølgelig skal man også kunne få strøm i inderhavnen. Vi er i gang med at finde en løsning, hvor der bliver lagt en nøgle et sted, så det er let at låse op, når der kommer gæstesejlere, der ønsker at overnatte, siger han.

Ingvald og Linda á Kamarinum ledte også forgæves efter WC og bad på havnekajen i Hobro.

- Der er et offentligt toilet på Havnen mellem Café K og Fjordens Arkitekter. Men der er desværre ikke længere bad derinde, og vi har i kommunen ikke mulighed for at etablere et lige nu.

- Planen er, at teknisk forvaltning sætter et skilt op, som viser hen til badet på lystbådehavnen. Så må man lige hoppe op på cyklen og køre derhen, siger Mogens Jespersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...