Hvis corona-skruen strammes yderligere står den på take away-julemad

Efter snart et år med ensomhed og isolation er der ekstra meget brug for glæde og varme i juletiden, og på værestedet Madam Blå i Hobro, som drives af Blå Kors, vil man derfor gøre alt, hvad man kan for, at brugerne også i år skal få en god jul.

Normalt plejer man at holde en traditionel julefest med and, risalamande og dans om træet i lokalerne i Lillegade, men corona-situationen har gjort, at man i år har valgt at flytte spisningen væk for at give flere mulighed for at deltage.

- Det er svært at skulle aflyse julen fuldstændig, fordi det betyder virkelig meget for dem, som kommer her. Der plejer at være rigtig god stemning. For nogen er det den eneste juleaften, de holder. Så de skal også mærke, det er jul, siger Alfred Møller Frederiksen, som er leder af Madam Blå i Hobro.

Overvejelserne er resulteret i, at årets julefest - efter planen - holdes 23. december på Restaurant Bramslev Bakker.

Her vil gæsterne bliver delt op i flere rum med den nødvendige afstand og mundbind, når man står op, så det kan blive en god og tryg jul for alle.

Værestedet har bestilt en fælles bus, som skal køre gæsterne hen til restauranten, men hvis man ikke kan overskue at skulle ud at køre, kan man i stedet få maden leveret, fortæller Alfred Møller Frederiksen.

Hos Madam Blå i Hobro følger man i øvrigt løbende med i, hvordan corona-situationen udvikler sig dag for dag.

- Og hvis de strammer skruen yderligere inden jul, er plan B, at vi får al maden leveret som take away sammen med gaverne, bemærker Alfred Møller Frederiksen.

Alle gæsterne får hver en julegave, som de har ønsket sig, og de, der ikke ønsker sig noget, får i stedet en julekurv.

Mellem jul og nytår holder Madam Blå åbent på alle hverdage fra kl. 8 til 12, hvor frivillige står klar til at servere en kop kaffe.

Nytårsaften er der til gengæld helt lukket.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...