Iranske Majtaba Daliri, som driver Pølsehuset på Store Torv i Hobro, husker selv sin tid på landevejene med sult og tørst under flugten fra Iran til Tyrkiet

HOBRO: - Hjemløse mennesker har et godt hjerte. De er altid venlige, og dem kan jeg godt lide.

- Derfor inviterer jeg 10 af byens hjemløse til at komme hver den 15. i måneden og spise en gratis hotdog hos mig, og tilbuddet gælder resten af året.

Invitationen har allerede i et par måneder lydt fra Pølsehuset på Store Torv, som iranske Majtaba Daliri har drevet de seneste fire år.

Flugten fra Iran

Da han i 2012 som kristen iraner valgte at flygte fra sit land, oplevede han selv situationen med at gå sulten på vejene.

- Vi var fem-seks stykker, som besluttede at gå til nabolandet Tyrkiet, og vi var meget bange for at møde politiet, fordi vi vidste, at de ville banke os.

- Derfor gik vi kun om natten for at mindske risikoen for at møde politi.

- Og i syv døgn fik vi kun noget vand at drikke, fortæller Majtaba Daliri.

Et måltid mad

Det lykkedes at krydse grænsen til Tyrkiet.

- Heldigvis mødte jeg her venlige mennesker som butiksejere, som ikke selv havde ret meget, men som gav lidt mad og drikke.

- Jeg levede som hjemløs i de dage, og jeg besluttede, at hvis jeg nogensinde selv havde lidt overskud, ville jeg også bespise nogle hjemløse, lyder forklaringen fra Majtaba Daliri.

Han kom til København og boede på asylcenter, indtil han fik opholdstilladelse og i 2013 flyttede til Hobro.

Natarbejde hos Danpo

Året fik den 38-årige iraner job på Danpo i Aars, hvor han stadig arbejder på natholdet.

Det betyder, at en medarbejder må åbne biksen om formiddagen, indtil han selv ved middagstid dukker op efter nogle timers søvn.

Ud over hverdage åbner Pølsehuset, når sultne sjæle begynder at bevæge sig rundt i det hobroensiske natteliv.

Han lever som ungkarl i Hobro og stillede i 2017 op ved kommunalvalget i Mariagerfjord - for Kristendemokraterne.

Fire år med Pølsehuset

Lige nu har han fokus på hjemløse.

- Jeg har det godt her i byen, og jeg drømmer da om at ansætte flere mennesker og måske drive flere forretninger som Pølsehuset, griner Majtaba Daliri.

Ud over sit midt måneds hotdogtilbud inviterer han netop i dag - tirsdag - en halv snes brugere af Mødestedet i Adelgade 78 på en gang pølser - for at fejre sin fire års fødselsdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...