Det faste mødested er brostenene mellem Det Røde Pakhus og Cafe K på Kulturkajen i Hobro

HOBRO: Startskuddet lyder 1. april - og alle med en cykel må hjertens gerne cykle med, når Mandagscyklisterne i Hobro 1. april tager sæsonens første pedaltråd.

Det er sæson nummer otte, Mandagscyklisterne går i møde, og deltagertallet er steget år efter år.

I fjor cyklede mere end 50 med på de ugentlige ture, og initiativtager til Mandagscyklisterne, Bent Ringgaard, forventer også i år en opadgående kurve.

- Alle sundhedsapostle peger jo på cykling som en af de allerbedste motionsformer.

- Og da vi har tilrettelagt vores træningsture på en sådan måde, at alle kan klare udfordringerne, ja så er der jo ingen undskyldning for at blive hjemme, betoner Bent Ringgaard.

Starten går hver mandag præcis klokken 9, og dermed vil de fleste aktive på arbejdsmarkedet af naturlige årsager afskåret fra at cykle med. Det faste mødested er brostenene mellem Det Røde Pakhus og Cafe K på Kulturkajen i Hobro.

Frit valg mellem tre ruter

Hver mandag kan deltagerne frit vælge mellem tre forskellige ruter, som alle snor sig på vejene fra Kulturkajen og rundt på Hobro-egnen.

Den korteste rute runder typisk de 25 kilometer, mens den længste rute udfordrer rytterne på omkring den dobbelte distance.

Ruterne bliver hver mandag på frivillig basis tilrettelagt af deltagere, som melder sig og udpeges ugen forud.

Forventningen er, at deltagerne ud over cykel også medbringer cykelhjelm og en gul/orange vest af hensyn til trafiksikkerheden.

Vand, brød og måske kaffe til en obligatorisk pause under vejs, er også den enkelte deltagers eget frie valg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...