4H Hobro, Agri Nord, Mariagerfjord Biavlerforening og kommunen drømmer om at skabe et bivenligt Mariagerfjord - og mødes 4. marts på Gasmuseet for at lægge en slagplan

HOBRO: Tilbage i november 2018 besluttede teknik- og miljøudvalg i Mariagerfjord Kommune, at man fremover skal være en bivenlig kommune.

Nu skal bitankerne omsættes til et hovedprojekt, og for at få det sat i verden har Mariagerfjord Kommune indledt et samarbejde med Agri Nord, 4H Hobro og Mariagerfjord Biavlerforening.

Og mandag 4. marts sætter de fire partnere sig første gang sammen på Gasmuseet i Hobro.

Sammen lægger man en slagplan for, hvordan sådan et samarbejde skal foregå i praksis, og hvad man hver især kan byde ind med.

Hvad hver især kan byde på

Mariagerfjord Kommune har bæredygtig natur at byde ind med.

Kommunen vil påtage sig at plante på kommunale arealer og i øvrigt vedligeholde den eksisterende beplantning på kommunale jorder så skånsomt som muligt.

Agri Nord retter megen fokus på naturen og har interesse i at gøre naturen mere bæredygtig.

Endvidere tilbyder 4H Hobro, som jo er en nyoprettet afdeling under 4H, sig med en del af de byhaver Hobro, der findes bag Gasmuseet.

Børn og bier

Netop her har 4 H kollegerne fra Vebbestrup de seneste to år haft pæn succes med at inddrage bier i deres undervisning af børn fra Hobroegnen.

Det gælder både honningbier, vilde bier og insekter.

Sidst, men ikke mindst, vil Mariagerfjord Biavlerforening bidrage med undervisning og vejleding i, hvad det betyder at være en bivenlig kommune,

- Hvis andre foreninger - ud over de fire aktører - kunne være interesserede i at deltage og at tage del i Mariagerfjord som bivenlig kommune, må de gerne henvende sig, lyder opfordringen fra Niels Rasmussen fra Mariagerfjord Biavlerforening.

Han og hustruen Bente har undervist i ”Børn & Bier” bag Gasmuseet, og ham kan du kontakte på mobil 2522 9522 eller via mail buchograsmussen@mail.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...