Bilisterne får dog kun et kort pusterum. Sidste weekend i marts vil en del af Randersvej i Hobro være spærret i begge retninger

HOBRO: Mandag aften kan bilister på Randersvej i Hobro igen svinge ind ad Mariagervej, der har været spærret som en del af Hobro Varmeværks arbejde med at nedlægge fjernvarmerør.

- Mandag middag lægger vi asfalt på. Vi forventer at kunne åbne Mariagervej for bilister, der kommer fra Randersvej, igen mandag klokken 18, fortæller projektleder Christian B. Mogensen hos Barslund, der udfører gravearbejdet på vegne af Hobro Varmeværk.

Men det er ikke helt slut med omkørsler i Hobro. Sidste weekend i marts vil Randersvej være spærret i begge retninger fra Møllebakken og ned til Mariagervej.

- Vi gør alt, hvad vi kan

Afspærringen er nødvendig, fordi der skal føres fjernvarmerør på tværs af Randersvej i krydset ved Stolbjergvej.

- Vi har lagt arbejdet i weekenden og om natten for at genere mindst muligt. Fredag 29. marts klokken 18 går vi i gang med at sætte afspærringer op. Vi kommer til at arbejde nonstop dag og nat hele weekenden.

- Hvis alt går efter planen, kan vi åbne vejen igen søndag 31. marts klokken 20.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at blive klar til det, men støder vi på noget uforudset, kan det godt komme til at trække ud, fortæller projektleder Christian B. Mogensen fra Barslund.

Trafikanter vil blive ledt uden om vejarbejdet via Mariagervej og Søndre Ringvej. Der bliver omkørsel til Hobro Sygehus via Søndertoften og Stoldal.

Arbejdet med at nedlægge fjernvarmerør på Randersvej og Brogade har været forsinket, fordi man undervejs er stødt på gamle gasledninger, der ikke har været registreret, og andre uforudsete ting.

Hobro Varmeværk og Barslund forventer at være helt færdige med strækningen i slutningen af maj, fortæller Christian B. Mogensen.

- Respekter afspærringerne!

I mellemtiden har han en venlig henstilling til hobroenserne:

- Jeg vil gerne opfordre til, at man respekterer vores afspærringer. Det er der desværre rigtig mange, der ikke gør. Vi oplever dagligt, at fodgængere og cyklister krydser går gennem vores afkørsler for at krydse Randersvej eller Brogade.

- Men det er med livet som indsats, understreger projektlederen, der har kontaktet politiet.

- De kommer sporadisk og patruljerer, fortæller Christian B. Mogensen.

Så sent som i mandags var det tæt på at gå rigtig galt, da en fodgænger ville krydse Brogade syd for tunnelen og gik igennem Barslunds afspærringer.

- Det var meget tæt på, at han var blevet klemt mellem en gravemaskine og en betonvægt. Heldigvis så vores gravefører ham i spejlet, da han ville svinge skovlen.

- Vi er godt klar over, at vejarbejdet er generende og besværligt, men jeg tror, mange godt vil gå de ekstra skridt for at komme helskindet hjem, siger Christian B. Mogensen.

Næste etape er Fayesgade

Hobro Varmeværk er færdige med arbejdet i Skibsgade og har kastet sig over Grøndalsvej i Hobro.

- Det næste, der skal ske, er at vi skal ned og have fat i Hobro Alderdomshjem i Fayesgade. Vi tager fat i Fayesgade og Skovvej sammen med Mariagerfjord Vand, der skal have separatkloakeret. Det bliver før eller efter sommerferien.

- Vi kommer også til at grave ud af Ribesvej og det nye boligområde Gartnervænget i Hørby er også på tapetet, fortæller Hobro Varmeværks driftschef, Mikkel Grathe.

Han fortæller, at varmeværket har afsluttet de første informationsmøder for borgerne i Skibsgade, på Grøndalsvej og på flere veje i Hørby.

- Vi indkalder løbende til møder, i takt med at vi kan se, at der begynder at komme skred i det. Folk vil se en plan. De har brug for at kunne se en horisont, og så kan vi spørge: skal I med?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...