Som noget helt nyt kan du nu komme på guidet tur ind bag Fyrkats rekonstruerede jordvolde

HOBRO: Som noget helt nyt udbydes der denne sommer guidede rundvisninger i området, hvor vikingeborgen Fyrkat lå for godt 1000 år siden.

I forbindelse med rundvisningerne kommer deltagerne blandt andet ind bag Fyrkats rekonstruerede jordvolde, hvor man i dag kan se, hvor borgens mange huse lå. Under rundvisningerne fortælles der også levende om de mennesker, der har boet ved Fyrkat, og om det liv, der er blevet levet i området, mens ringborgen var i brug i slutningen af 900-tallet.

Indtil nu, er der fundet i alt fem tilsvarende ringborge i Danmark, som alle er opført omkring år 980, da Harald Blåtand var konge i Danmark.

Der findes ingen kilder, der fortæller om de danske ringborge udover det arkæologiske materiale.

Af samme grund har der gennem årene været frit spil for fortolkninger, og under rundvisningerne på Fyrkat vil der bliver fortalt nærmere om de forskellige tolkninger og teorier vedrørende Fyrkat og de andre borges funktion og historie.

Rundvisningerne omfatter også selve Vikingecenter Fyrkat, som er en rekonstruktion af en gammel vikingegård, som den formodes at have set ud i vikingetiden.

Under rundvisningen kommer deltagerne rundt i alle vikingegårdens huse. Man ser smedjen, huggehuset, grubehusene og beboelseshusene. Der smages på nogle af urterne i kålgården, og man kommer tættere på beboernes mange forskellige arbejdsopgaver dengang. For hvor mange mennesker boede egentlig på en gård af denne type, og hvordan har dagliglivet mon udspillet sig?

Rundvisninger i området, hvor den oprindelige vikingeborg lå, gennemføres hhv. 16. juli, 23. juli og 13. august.

Rundvisninger på vikingegården er hhv. programsat til 9. juli, 30. juli og 6. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...