22. april gik Inger Köhne Hansen bort, 94 år gammel. Her kan du læse mindeord fra Arne Kvist Jensen:

HOBRO: Arne Kvist Jensen, Adelgade 2, 2.th, 9500 Hobro, skriver følgende mindemord om Inger Köhne Hansen, født i Horsens 18. juni 1924, er død i Hobro 22. april 2019, 94 år gammel.

Inger Köhne Hansen gik i skole og voksede op i Horsens. Som ung fik hun sin uddannelse i Handelsbanken. Den uddannelse blev en vigtig del af hendes liv.

Herefter rejste hun til Stockholm, hvor hun oplevede nogle år der modnede hende og gav hende et varmt forhold til alt svensk.

Efter årene i Sverige flyttede hun tilbage til Danmark og blev ansat ved mejerikoncernen Boel Foods på Fyn. Efter nogle lærerige år i denne virksomhed mødte Inger sin kommende ægtemand, Knud Hansen. De giftede sig i 1953 og flyttede til Hobro, hvor Knud var ansat på kommunekontoret.

De fik deres første lejlighed på Brogade, hvor de også blev forældre til en lille pige, som desværre døde kort efter fødslen. Senere kom de to børn, Lis og Leif til, og den lille familie flyttede til et hus på Solborgvej, hvor Inger blev boende hele sit liv.

Inger blev hjemme hos børnene de første år, og familien fik gode venner, som de spillede tennis og badminton med. Disse venskaber betød meget for familien, og det var kendetegnende for Inger Hansen, at hun holdt fast ved disse venskaber livet igennem.

Inger Hansen mistede sin mand i 1987. Hun passede ham kærligt derhjemme i mange år, indtil hans død.

Inger Hansen arbejdede som regnskabsfører i Hobro-forretninger som f.eks. Ribe Christensen herreekvipering og ’Den gyldne Støvle’.

Gennem mere end 40 år førte hun regnskab for Stoldal Børnehaven, hvor hun arbejdede tæt sammen med dennes leder, Hans Poulsen. Hun gik først på pension som 91-årig.

Ved underretningen om Inger Hansens død fortæller Hans Poulsen, at i de mere end 40 år hvor de to arbejdede sammen, var der aldrig et forkert ord mellem dem.

Inger Hansen var også kasserer for FDF Hobro i mere end 35 år.

Vennerne i Roklubben vil savne hende til at lave kaffe og bidrage med historier fra klubbens første tid, hvor hun også her satte gang i tingene. Inger Hansen var livsvarigt medlem af Hobro Ro- og Kajakklub.

Gennem arbejdet med de tre samarbejdende grupper, Musik-cafeen, Hobro Musikforening og Motionsgruppen i Hobro var Inger Hansen en altid aktiv og positiv person. Musikken havde hendes hjerte, og hun mødte op til koncerterne på Gymnasiet, så længe hun kunne.

Familien var imidlertid hendes et og alt. Hun glædede sig når hele familien kunne samles, ikke mindst ved det årlige ’Sømosetræf’ og i hendes sommerhus, syd for Øster Hurup. Her var der liv og glade dage, når Inger indbød til en gåtur til stranden og derefter gav kaffe hjemme på terrassen, eller når hun havde børnebørnene med på bedsteforældre-lejre.

Nu kan familien ikke længere samles om hende og høre hendes smittende latter og glædes over hendes store omsorg. Børn, svigerbørn og børnebørn vil savne hende. Men hendes liv vil præge familien for altid.

Æret være Inger Köhne Hansens minde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...