Nyudpeget Landsskue-vinder fra Stenild må på forhånd skønnes at være en af favoritterne

HOBRO: Gode ben og velplacerede yvere. Dem bliver der masser af, når nogle af Danmarks bedste malkekøer kommer i ringen på Hobro Dyrskue lørdag 28. juli.

Oluf Bøgh, Stenild, kommer eksempelvis med Danmarks bedste holsteinko, netop kåret på Landsskuet i Herning, og landets bedste DRH-kvie er også med i kampen om rosetter og ærespræmier i Hobro.

Med andre ord tegner det til, at kvaliteten af de udstillede køer i 2018 bliver mindst lige så høj, som den plejer at være på skuet i Hobro.

- År efter år ser vi, at der bliver uddelt høje point på Hobro Dyrskue.

- Hobro-området er meget kvægtæt, og mange interesserer sig for avl. Igennem mange år har der blandt egnens mælke-producenter været tradition for at udstille, siger Flemming Floor Jensen, Agri Nord, der er tovholder på dyrskuet.

Miss-titel genoplives

Med så mange elitedyr i ringen, er der på forhånd lagt op til hård kamp om den nye titel "Miss Hobro", som Hobro Dyrskue i år har valgt at genoplive.

De lokale dyrskuearrangører følger således Ambu-komiteens eksempel og sikrer, at der denne sommer bliver uddelt hele to Miss-titler på Ambupladsen i Hobro.

- Vi synes, det er på tide, at der igen uddeles en Miss-titel i Hobro, efter man i fjor nedlagde kåringen af årets smukkeste pige, Ambu-pigen,

- Derfor har vi i år valgt at genindføre kåringen af Hobro og omegns smukkeste malkeko, forklarer Flemming Floor Jensen.

Næsten 100 køer klar til kamp

93 køer er tilmeldt og kommer til at konkurrere som enkeltdyr og i besætningskonkurrencer.

Dommerne er håndplukkede og har tilsammen mange års erfaring.

Til at dømme malkekvæg har dyrskuet entreret med Søren Christensen og Anders Døssing, mens Palle Larsen og Jacob Ravn tager sig af kødkvæget.

Tilmeldingen af heste er også rigtig flot og er steget fra 43 sidste år til 54 styk i år, mens der er 31 styk kødkvæg og 24 får.

Fodboldbilletter på højkant

Køer, heste og får er i øvrigt ikke de eneste, der har en hård kamp foran sig den sidste weekend i juli.

Dagen efter Hobro Dyrskue skal byens lokale fodbolddrenge møde Brøndby på hjemmebane på DS Arena, og den kamp lader de bl. a. op til på dyrskuepladsen, hvor nogle af spillerne er med på HIK’s stand.

På standen kan man få autografer hele dagen - blandt andet fra Mads Justesen og nogle af de andre spillere - og HIK har også sat billetter til Brøndby-kampen på højkant.

De kan vindes i tombolaen.

Hele familiens skue

Udgangspunktet for arrangørerne er, at Hobro Dyrskue gerne skal være et arrangement for hele familien.

Udover udstillingen af køer, heste og får kan dyrskuegæsterne opleve, hvordan en ko bliver malket.

De kan se dressuropvisning med islandske heste, og når det store børnedyrskue løber af stabelen vil der være rig mulighed for at se en bred vifte af flotte kæledyr lige fra kalve til kaniner.

På den store maskinudstilling, som i år er endda noget større end i fjor, bliver der mulighed for at se en række moderne landbrugsmaskiner fra over 30 maskinhandlere og andre maskin- og produktudstillere.

Som en kontrast til det sidste nye indenfor landbrugsmaskiner, udstiller veterantraktorklubben deres flotte, renoverede traktorer fra en svunden tid, og som noget nyt i år udstilles der desuden den gamle husdyrrace Jysk Kvæg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...