I Hobro Handel er det vores mål dels at få sat fokus på bæredygtighed for den enkelte - dels at skabe en ny form for events der er temabaseret og dermed har mere substans i sig, fremhæver koordinator Arne B. Schade.

HOBRO: Den tidligere topcykelrytter, Jesper Skibby, lægger lørdag 11. maj vejen forbi Store Torv i Hobro.

Det sker som led i temaet Sundhed for Alle, som på dagen vil indtage torvet i skikkelse af en udstilling af plancher og lignende, som indrammer temaet.

Den glade dreng

Jesper Skibby er kendt som den glade dreng, der virkelig kunne køre på cykel - undtagen i bjergene.

Han hørte i 90’erne til striben af Danmarks cykelhelte, som på den tid talte blandt andre Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jørgen V. Pedersen og Bo Hamburger.

Jesper Skibby og har kørt Tour de France hele 11 gange, hvilket ingen anden dansker kan matche.

Ydermere har han som eneste dansker vundet en etape i verdens tre største etapeløb: Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta España.

Cyklen som løftestang

Jesper Skibby besøger en række byer på temadagen om Sundhed for Alle, idet cyklen ses som en vigtig løftestang til at løse verdens stigende problemer med livsstilssygdomme, trængsel og klimaforandringer.

Men det kræver, at politikere sætter cyklisme på dagsordenen, så cyklen bliver det oplagte valg i hverdagen.

Dernæst skal vi alle som ”transport forbrugere” ændre vores vaner og gentænkte cyklen ind i vores hverdag.

FN’s 17 verdensmål

Temaet indgår i en større kampagne - ”Danmark for Målene”, som knytter sig til Global Goals Tour.

Et initiativ, som via en omfattende turné på otte besøg i 48 danske byer har en mission om at udbrede FN’s 17 verdensmål til to millioner danskere på en nærværende og inddragende

FNs verdensmål udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.

Hobro Handel

Den nye dagsorden anerkender således, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred, sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundne.

Og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.

- I Hobro Handel er det vores mål dels at få sat fokus på bæredygtighed for den enkelte - dels at skabe en ny form for events der er temabaseret og dermed har mere substans i sig, fremhæver koordinator Arne B. Schade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...