Fredag kører et større antal motorcyklister atter i samlet kortege fra Mariager Havn til julemærkehjemmet i Hobro

MARIAGERFJORD: Fredag 14. juni bliver havnen i Mariager igen fyldt med motorcykler, når MC Julemærketuren arrangerer den årlige fællestur til Julemærkehjemmet i Hobro.

Deltagerne er en god blanding af alle slags motorcyklister, da MC Julemærketuren ikke har specielle tilknytningsforhold til nogen organisation eller klubstruktur.

– Vi er blot en håndfuld motorcyklister, der gerne vil gøre en forskel og skabe rammerne om fornøjelige fællesture og gode stunder for børnene på de forskellige Julemærkehjem i hele landet, fortæller administrator og koordinator Flemming Staal.

Bent Verner Madsen er den lokale ildsjæl bag Julemærketuren i Nordjylland.

- Vi mødes ved grillen på Mariager Havn, hvor vi ”sparker” lidt dæk inden afgang.

- Julemærkehjemmet i Hobro afholder ”Gammel elevdag” denne dag og er vært ved gratis kaffe til turdeltagerne - og der tilbydes også grillpølser med tilbehør og drikkevarer til rimelige priser.

- De indsamlede kontante midler og donationer overdrages til forstanderen personligt, og vi opfordrer derfor til, at man donerer kr. 100 pr. deltager i turen til det gode formål, siger Bent Verner Madsen.

Gruppen MC Julemærketuren blev oprettet på Facebook i november 2012, og arbejdet med at få en Hobro-tur etableret blev påbegyndt i maj 2013.

De første år var det Rune Cassøe, der stod som arrangør, men i 2017 overlod han posten til Bent Verner Madsen, der sammen med sine hjælpere står for det praktiske og indsamlingen til Julemærkehjemmet Hobro.

- Indtil 2016 var mødestedet Hobro Havn, men fællesturen på motorcykel blev på den måde forholdsvis kort.

- Derfor blev det i 2017 besluttet at flytte mødestedet til Mariager Havn, forklarer Bent Verner Madsen.

Der har i årene fra 2007 til 2018 været kørt i alt 29 MC Julemærketure med deltagelse af sammenlagt 8.672 motorcykler til fordel for de danske julemærkehjem.

Samlet har det til dato resulteret i en donation på 953.588 kroner - og med yderligere fire planlagte ture i 2019 er der således i år udsigt til at runde 1 million kroner i bidrag til Julemærkehjemmene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...