Gasmuseet inviterer til mostproduktion og forskellige lege med æbler, men også Science Universet har bud efter børnene i efterårsferien

HOBRO: Har du lyst til at producere din egen æblemost.

Eller kunne du mon fristes til at boltre dig i Science Universet, sådan som det udfolder sig på Gasværksvej 2 - hos Gasmuseet på havnen.

Tilbuddene åbner sig i efterårsferien

Legen med æbler på Gasmuseet forudsætter, at du selv medbringer og flasker til at hælde den smagfulde, kernesunde most i.

Til gengæld låner du alle de fornødne ingredienser på stedet.

Leg, spil og æbler

Produktionen foregår uden døre i dagene mandag 15. oktober til og med torsdag 18. oktober klokken 11-15, hvorunder børnene desuden kan adsprede sig med andre æbleaktiviteter, som lægger op til leg og spil.

Når du begynder at fryse om fingrene, kan du gå indenfor og regne med at få en kop varm suppe eller smage et stykke kage, inviterer museet.

Herinde kan du forsøge dig med at lave æbletryk på viskestykker og deltage i konkurrencen om det bedste æbletryk, som foregår hver formiddag og eftermiddag.

Til vinderne stilles "fede præmier" i udsigt, og viskestykket får du selvfølgelig med hjem bagefter.

Science Universet

Du kan også prøve at lave æbleansigter, som kan stå og pynte i hjemmet, mens de tørrer og ændrer udtryk.

Mandag til torsdag holder samtidig Science Universet åbent.

Her er du velkommen til at eksperimentere med flammer, kul, gas og brint.

Du kan også være med til at bygge en by i Lego.

Gå på opdagelse

Men det handler ikke kun om selv at være aktiv på Gasværksvej 2.

Du kan selvfølgelig også gå på opdagelse blandt museets faste udstillinger: Da Farmor var Ung - Chaos til Gas - Det Flasker Sig" samt udstillingen om nutidens og fremtidens energi.

Børn og barnlige sjæle kan lege detektiver og tage på skattejagt i udstillingerne for at løse mysteriet om, hvor Koksekongen mon rejste hen i år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...