PILOT-PROJEKT: Broen Mariagerfjord tilbyder unge mellem 15 og 18 år et mentalt og fysisk forløb over 10 uger hos Hadsund Motionscenter

HADSUND: Et pilotprojekt under Broen Mariagerfjord er kommet godt fra start.

Projektet retter sig mod unge mellem 15 og 18 år, og som ikke synes, de har fundet den rette plads i det sociale fællesskab i skolen eller i fritiden.

Unge, som derfor savner noget af det selvværd, der skal til for at være med i fællesskabet.

Forløbet involverer fire piger fra ottende klasse på Hadsund Skole.

Begejstring

Over et forløb på 10 uger har træner Henrik Palm fra Hadsund Motion i Nørregade arbejdet med pigerne.

Han fortæller, at pigerne har udviklet sig positivt gennem forløbet - både fysisk og mentalt.

Selv udtrykker to af pigerne - Victoria Bertelsen og Kamilla Ofverlind Christensen - stor begejstring for træningsforløbet.

- Vi oplever, at det er blevet lettere kommer i tale med kammeraterne, og vi tror mere på os selv, erklærer Victoria Bertelsen og Kamilla Ofverlind Christensen.

To nye hold snart i gang

Meget snart sættes to nye hold i gang.

Her drejer det sig et hold piger og et hold drenge - ligeledes fra Hadsund skole.

- Efter den gode erfaring med forløbet i Hadsund vil vi fra Broen Mariagerfjord forsøge at køre hold andre steder i Mariagerfjord Kommune, bebuder Niels Jørgen Sloth, sekretær i bestyrelsen for Broen Mariagerfjord.

- Sideløbende med dette projekt fortsætter Broen Mariagerfjord naturligvis med at give tilskud til kontingentbetaling og tilskud til udstyr til børn og unge, der deltager i en fritidsaktivitet.

Det kræver som sædvanlig, at der gennem en fagperson er blevet søgt om tilskuddet, uddyber Niels Jørgen Sloth.

Sådan hjælper Broen børn

Og apropos, så kan Broen Mariagerfjord både bruge flere midler og flere frivillige hænder, til deres arbejde med betrængte børn, fremgår det op til generalforsamlingen torsdag 12. marts klokken 19 i Hadsund Kulturcenter.

- Vi hjælper lokale børn og unge, hvis forældre ikke har sociale eller økonomiske ressourcer til deres børns deltagelse i fritidsaktiviteter i klubber og foreninger, forklarer formand Janni Christensen.

- I 2018 støttede vi 192 børn og unge i hele kommunen til en aktiv fritidsinteresse og et godt fællesskab med andre børn og unge, tilføjer hun.

Broen Mariagerfjord, som blev stiftet 2008, arbejder som en frivillig, ulønnet støtteforening og er med i Broen Danmark.

Hvis du vil støtte Broen

Foreningen bidrager med støtte til sportskontingenter, sportsudstyr og hjælp til transport til og fra sport eller andre fritidsaktiviteter, som hjælper børnene til at være en del af et positivt fællesskab med andre børn og unge og voksne rollemodeller.

Broen er afhængig af økonomiske håndsrækning udefra.

Vil du gerne støtte, kan bidrag indbetales til Middelfart Sparekasse på registreringsnummer 1685 - konto 3225815231.

Husk at angive, at donationen skal gå til Broen Mariagerfjord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...