Anne Mai Seiberg tog næsthøjeste niveau i engelsk uddannelse om kendskab vin og spiritus - og med udmærkelse i blindsmagning

HOBRO: Anne Mai Seiberg, Hobro, der serverer hos Café K i Søndre Kajgade på Hobro Havn har for nylig afsluttet sin uddannelse, som ikke er helt almindelig.

Den handler nemlig om en særlig måde at servicere sine kunder på service ved at bruge sin nuvundne specialviden om vin og spiritus.

Anne Mai Seiberg - kendt som Mai af gæster og kollegaer hos Café K - har for nylig afsluttet det tredje af i alt fire mulige niveauer inden for Wine & Spirit Education (WSET).

Hun bestod med flotte karakterer som udmærkelse i blindsmagning og fortjeneste i teori.

Derfor smager vinen sådan

Faktisk er denne uddannelse lidt nørdet inden for vin og spiritus.

De studerende nøjes ikke med at lære om druer, smage og svinge med vinglassene.

De er helt inde og forholde sig til produktion og lagringsforhold, så man ved hvorfor vinen så smager, som den gør.

Det fine resultat hænger nu på væggen hos hos Café K.

Anne Mai Seiberg fik sit diplom 13. juni - godt 15 måneder efter, at hun blev udlært som tjener hos Café K.

Allerede ved den lejlighed viste hun evner ud over det sædvanlig, idet hun under sin eksamen såmænd scorede hele fire 12-taller og en guldmedalje.

Dertil et diplom for højeste faglige karakterer i vintesten hos Sigurd Müller i Aalborg og en præmie for bedstebord- og menuopsætning.

Sine nye landevindinger omsætter Anne Mai Seiberg i sagens natur ude ved bordene i en spiserestaurant, der gerne vil give sine gæster et godt udvalg både af mad og vin.

Et folkeligt vinkort

Hun har luget ud og givet Café K et mere folkeligt vinkort, så der eksempelvis figurerer to slags vin på glas af hver slags - altså hvid, rød og rosé.

Det er nemlig den nyslåede ”WSET-3er” magtpåliggende at finde den rette vin til gæsten og at kombinere kombinere vinen med maden og med en præcis forklaring på, hvordan vinen smager.

Og Anne Mai Seiberg vil gerne udfordres af gæsterne på deres præferencer og beskrivelser.

At kende gæstens behov

- Det handler om at give gæsterne et bedre udvalg til en fornuftig pris uanset, om det er til et selskab, et stjerneskud eller et glas på terrassen, siger hun.

The Wine & Spirit Education Trust (WSET) blev som uddannelse først for nylig tilgængelig i Århus.

Tidligere måtte man til storbyer som London for at erhverve sig denne titel.

Certificeringen garanterer kvalitet og et indgående kendskab til vin eller spiritus modsat den ubeskyttede stillingsbetegnelse - sommelier.

Internationalt har uddannelsen været i spil i fem årtier, og certificeringen gælder i 70 lande.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...