Blære blev topscorer med donation på over 700.000 kr. fra Nordea-fonden

11 nordjyske småbyer - heraf tre i Himmerland - var blandt de heldige, da Nordea-fonden for anden og sidste gang udloddede midler fra fondens såkaldte ”Her bor vi”-pulje.

I alt er der i forbindelse med pengeudlodningen indkommet ansøgninger fra 471 småbyer spredt over hele Danmark.

Det svarer til over en tredjedel af de i alt cirka 1300 småbyer i dronningeriget, og Nordea-fonden har på den baggrund puttet yderligere 8 mio. kroner i puljen, således at der i alt er blevet fordelt 67,9 mio. kroner på 139 projekter.

Byer som Skarp Salling, Testrup og Onsild blev allerede i første omgang tilgodeset med midler fra ”Her bo vi”-puljen, og i anden runde kom også Vebbestrup, Fjelsø og Blære med.

Vebbestrup kan med sine 376 indbyggere se frem til et tilskud på 426.542 kr. til etablering af et ”grønt fællesareal”, der efter planen skal fungere som ”samlingspunkt for alle byens borgere”.

Konkret går planerne på at udvide arealet med et aktivitetsområde for de mindre børn, camping-faciliteter og et fitnessområde.

Fjelsø-Klotrup Beboerforening kan med sine cirka 200 indbyggere glæde sig over at få 125.625 kr. i støtte til et kombineret madpakkehus og shelter, placeret ved søen i Fjelsø, og endelig er der hele 704.308,00 kr. på vej til Blære, hvor de lokale allerede er godt i gang med at etablere en ny ”Sløjfepark”, der skal være med til at binde landsbyen endnu bedre sammen omkring Blære Multicenter.

Pengene fra Nordea-fonden er specielt øremærket til etableringen af det tilhørende udendørs aktivitetsområde.

- Vi er overvældede og også overraskede over den store interesse for at modtage midler fra ”Her bor vi”-puljen. Det understreger den fornemmelse, vi havde i forvejen: at de små bysamfund formår at løfte i flok for at realisere deres drømme, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden i en kommentar til udlodningen af de sidste 31,8 mio. kr. io ”Her bor vi”-puljen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...