Døstrup Tømrerforretning og BK Byg Tømrer- og Snedkerforretning i Døstrup fandt fælles platform - uden at slå pjalterne sammen

DØSTRUP: Når lokale håndværkere alligevel har hulens travlt, hvorfor så ikke hjælpe hinanden, når man kan? Når man har ledig kapacitet?

Sådan tænker man hos Døstrup Tømrerforretning på Døstrupvej 110 og BK-Byg Tømrer & Snedkerforretning på Volstrupvej 10.

Det handler ikke om at fusionere. Slet ikke.

Blot har landsbyens to små tømrerfirmaer beliggende kun 50 meter fra - ja, faktisk over for hinanden - besluttet at hjælpe hverandre.

- I stedet for at bekæmpe hinanden har vi valgt at samarbejde i Døstrup og bruge vores kræfter bedst muligt, pointerer 33-årige Daniel Fyllgraf Nørgaard fra Døstrup Tømrerforretning.

Travlhed

- Vel en lidt usædvanlig fremgangsmåde, fordi den klassiske model jo lyder på, at man som en selvfølge konkurrerer på livet løs med hinanden.

- Men det bliver ingen af os jo hverken rigere eller lykkeligere af, ræsonnerer tømrermesteren.

- Vi har oplevet en periode med stor vækst og kapacitetsproblemer og har haft problemer med at finde ledige tømrere til at løse konkrete opgaver.

- Hvorimod BK Byg på det tidspunkt, hvor vi indgik den uformelle aftale, havde knapt så travlt, uddyber Daniel Fyllgraf Nørgaard.

- Ved at samarbejde får vi begge fyldt flere huller i kalenderen, og samtidig kan vi både sparre lidt med hinanden og låne værktøj hos hinanden, sekunderer 22-årige Bjarke Jensen, som driver BK Byg sammen med sin jævnaldrende makker Kasper Kudahl Christensen.

”To dygtige gutter”

- De to er et par dygtige, unge gutter, som udførte et tagprojekt for mig af virkelig fin kvalitet.

- Derfor var det jo oplagt at arbejde videre sammen, og herfra tog vi snakken om at samarbejde yderligere, fremhæver Daniel Nørgaard om - formelt set - konkurrenten

- Til sammen betyder det jo også, at vi har lidt mere på paletten at byde på, bemærker Bjarke Jensen.

Han og makkeren Kasper Kudahl kender i øvrigt hinanden særdeles godt - både fagligt og privat.

Makkerpar fra barnsben af

De gik nemlig både i børnehave og skole i Nørager sammen og har med andre ord kendt hinanden helt fra treårs alderen.

- Siden blev vi udlært i samme firma og har arbejdet samme sted de seneste otte år - og altså også før, vi stiftede eget firma.

- Og i fritiden spiller vi i øvrigt begge håndbold i Grynderup KFUM, betror Bjarke Jensen.

Lige nu handler det om at udnytte to firmaers kapacitet bedst muligt

Men betyder samarbejde frem for konkurrence ikke bare, at priserne så får en tand mere?

- Bestemt ikke. Som små firmaer med mange lokale opgaver, og som netop skal leve af lokal tillid, nytter det jo ikke noget, at vi bliver lidt for dygtige med priserne, bedyrer Daniel Fyllgraf Nørgaard fra Døstrup Tømrerforretning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...