Endelig underskrift fra ministeriet konfirmerer for længst aftalt giftermål mellem to himmerlandske uddannelsesinstitutioner

Efter en længere kurtisering og efterfølgende forlovelse er ægteskabskontrakten nu endelig på plads, og fusionen mellem Tradiums udspaltede uddannelsesafdelinger i Hobro og HEG i Aars er dermed langt om længe en fuldgyldig realitet.

Fusionen mellem det tidligere Erhvervsskolerne Aars og Tradiums afdeling for handelsuddannelser (hhx og eud/eux business) i Hobro blev forhåndsgodkendt allerede i starten af året. Siden er godkendelserne kommet drypvis i hus, men først nu har Undervisningsministeriet sat sin endelige underskrift på fusionsaftalen.

HEG – Himmerlands Erhvervs og Gymnasieuddannelser råder nu formelt råder over bygninger og personale i både Aars og Hobro, og direktør Ulf Givskov Bender har nu det fulde ledelsesmæssige ansvar for hele den samlede uddannelsesinstitution, HEG.

Hidtil har det - rent juridisk - fortsat påhvilet den adm. direktør hos Tradium at sætte sin underskrift ved for eksempel nyansættelser i Hobro.

Under normale omstændigheder ville dagen været blevet fejret på mere festlig vis, men det blokerede den midlertidige nedlukning af Vesthimmerlands Kommune for.

- Kage til 1.000 er desværre ikke noget vi kan gøre i disse tider, lyder det nøgternt fra direktør Ulf Givskov Bender, HEG.

Ambitionen er, at den nye samlede uddannelsesinstitution, HEG – Himmerlands Erhvervs og Gymnasieuddannelser, skal være med til at fastholde de unge i det lokale miljø, så de også efter endt uddannelse kan være med til at styrke det lokale erhvervsliv.

Der er store planer for fremtiden, og allerede til næste år vil man præsentere nye uddannelsesmuligheder i både Aars og Hobro. Der igangsættes blandt andet akademiuddannelser indenfor salg, ledelse og tekniske fag i Aars, og htx, der flyttede ind på Kirketoften i Hobro, udvider med endnu en årgang. Fra august vil bliver der også udvidet med grundforløb indenfor Fødevarer, Jordbrug, Oplevelser,

Teknologi, Byggeri og Transport, ligesom udbuddet udvides med hovedforløb på enten kontor eller detailhandel.

Indenfor de næste fem år kommer der yderligere en række erhvervsuddannelser til Hobro, bebuder Ulf Givskov Bender.

- Vi ønsker med giftermålet at tage DNA’et som udkantsskole med en bred palette af erhvervsrettede kvalitetsuddannelser med til Hobro, samtidig med at vi bibeholder den høje faglige kvalitet og bliver ved med at udvikle den oprindelige del af uddannelsesinstitutionen i Aars, hvor sidste nye skud på stammen er et hovedforløb på tømreruddannelsen og et nyt kursuscenter.

- Den endelige underskrift fra Undervisningsministeriet er måske nok mest af symbolsk karakter, men det rokker ikke ved, at sømmet nu er sat og ikke bare kan hives ud igen.

- Fremover er det mig, der - også helt officielt - har det ledelsesmæssige ansvar for HEG, og jeg glæder mig over, at vi endelig er nået hertil, og ser positivt på fremtiden for HEG, både i Hobro og i Aars, siger Ulf Givskov Bender.

Bestyrelsesformand for Tradium, Søren Sørensen, siger i en kommentar til ”fraspaltningen” af aktiviteterne i Hobro, at han er helt tryg ved at overdrage opgaven til Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

- Vi har været gennem en meget konstruktiv proces med Vesthimmerlands Kommune, Mariagerfjord Kommune og Erhvervsskolerne Aars. Og jeg er sikker på, at vi har truffet den rigtige beslutning for både Tradium og de erhvervsrettede ungdomsuddannelser i Mariagerfjord Kommune.

- Det har været afgørende for alle parter, at der i oplandsområder som Himmerland er et bredt udbud af ungdomsuddannelser, fremhæver han.

Tradium-direktør, Lars Michael Madsen, supplerer:

- Selvom godkendelsen for Tradium markerer et farvel til gode kolleger, er det ikke mindst for medarbejderne i Hobro rart, at vi nu har endelig vished og kan få afsluttet de sidste formelle ting i overdragelsen, konstaterer han.

Den fraspaltede afdeling i Hobro har pt. lidt over 150 årselever.

Efter udspaltningen beskæftiger Tradium i runde tal 450 medarbejdere og underviser 2.800 årselever i Randers og på Tradium Ring Djursland i Pederstrup.

I forbindelse med fraspaltningen ændrer Tradium i øvrigt sit officielle navn til ”Tradium, Erhvervsskole og -gymnasier, Randers.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...