Det bliver 55-årige Berit Vinther, der fremover skal stå i spidsen for Mariagerfjord Kommunes 10 folkeskoler, 22 dagtilbud og dagplejen

MARIAGERFJORD: Et enigt ansættelsesudvalg i Mariagerfjord Kommune peger på 55-årige Berit Vinther til den nye chefstilling, hvor kommunens børnepasning og skolevæsen samles under én hat.

Berit Vinther tiltræder stillingen 1. december 2019 og er udvalgt blandt et stærkt ansøgerfelt på 29 kandidater. Hun kommer fra en stilling som områdechef for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Her har hun de sidste fem år stået i spidsen for ni kommunale dagtilbud og seks folkeskoler og haft ansvaret for 1200 ansatte og 7600 børns trivsel og læring.

Berit Vinther har tidligere været leder af dagplejen i Favrskov Kommune og tidligere Hadsten Kommune. Som skole- og dagtilbudschef i Mariagerfjord vil hun referere til velfærdsdirektør Peter Møller Rasmussen.

Hensigten med at slå stillingerne som skolechef og dagtilbudschef sammen til én er at skabe ”en stærkere rød tråd i børnenes liv”, siger Peter Møller Rasmussen.

- Fra de begynder i pasning, til de forlader folkeskolen og forhåbentligt er klar til en ungdomsuddannelse, siger han.

Berit Vinther får i Mariagerfjord det direkte personaleansvar for ti skoleledere, seks dagtilbudsledere og lederen af dagplejen. Området har 1050 ansatte og 5960 børn. - I et meget stærkt ansøgerfelt, har vi fundet den rigtige person. Berit er stærkt fagligt funderet og har solid erfaring med ledelse af et samlet dagtilbud- og skoleområde, der tager hånd om børn fra 0-18 år.

-Jeg er sikker på, at hun vil skabe gode rammer for vores dygtige ledere, så vi kan fortsætte den positive udvikling på området.

- Igennem et stærkt ledelsesfællesskab vil Berit skabe de bedste forudsætninger for, at alle børn og unge i kommunen kan blive så dygtige og livsduelige som muligt, siger Peter Møller Rasmussen. Berit Vinther bor i Solbjerg med sin mand Jakob Bundgaard, som er direktør i NRGi koncernen. Tilsammen har de to sønner på 21 år og 32 år. - Jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af Mariagerfjord Kommune, hvor jeg ser frem til at skabe resultater sammen med områdets ledere. Jeg vil særligt have fokus på at skabe en samarbejdskultur, hvor dagtilbuds- og skoleområdet bliver knyttet tættere sammen til et velfungerende og konkret fællesskab, som giver de bedste betingelser for børn og unges læring, udvikling og trivsel, siger hun.

Nyansættelsen betyder, at konstitueret skolechef Arne Omar Sørensen vender tilbage til sit job som leder af Søndre Skole 1. december.

Mathias Knude Brusgaard, konstitueret dagtilbudschef, vender samme dag tilbage til sit job som leder af PPR i Mariagerfjord Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...