Pelle Hvidt-Nielsen åbnede mandag konsultation i Adelgade

Hobro har fået en ny psykolog. Det er 45-årige Pelle Hvidt-Nielsen, der mandag 10. august slog dørene op til en ny klinik på Adelgade nr. 8.

Klinikken er en del af Institut for Relationspsykologi, hvor Pelle Hvidt-Nielsen har arbejdet de sidste otte år i Skive. Men da muligheden opstod for at åbne en tilsvarende praksis i Hobro, var Pelle ikke sen til at reagere.

- Jeg fik muligheden for at få tildelt et såkaldt ydernummer, hvilket betyder, at jeg kan praktisere efter overenskomst om psykologhjælp, og at der kan henvises til mig fra en læge. Det er ikke nemt at få tildelt et ydernummer, så den mulighed skulle selvfølgelig forfølges.

- I Hobro er der i dag kun én psykolog med ydernummer, så at jeg nu åbner, betyder, at der fremover bliver kortere ventetid på at komme til psykolog, når man er henvist fra sin læge. Samtidig er det billigere for patienten at gå til psykolog med en henvisning, da der så er tilskud fra det offentlige, fortæller Pelle Hvidt-Nielsen, der de sidste 15 år har boet i Hobro, men som – indtil nu – altid har arbejdet udenfor byen.

- Jeg har 16 års erfaring fra flere forskellige arbejdsfelter indenfor psykologi, herunder også som ansat i private virksomheder og det offentlige.

- De sidste otte år har jeg arbejdet hos Institut for Relationspsykologi i Skive. Vi arbejder med relationer, der grundlæggende handler om at få et godt samspil i gang og dermed få den enkelte person til at vokse og udvikle sig.

Fortid i forsvaret

- Vi arbejder med undervisning og efteruddannelse af medarbejdere. Vi arbejder også med sundhedsordninger i virksomheder og for det offentlige, og så arbejder vi med terapi til privatpersoner.

- Jeg tilbyder alle tre ting, men vil have fokus på terapidelen i klinikken Hobro, og med særlig fokus på angst og depression, som er noget af det, rigtig mange døjer med i dag. Det er et kæmpe problem for mange, og de skal selvfølgelig have adgang til hurtig hjælp, fortæller Pelle Hvidt-Nielsen, der, inden han tog uddannelsen til psykolog, var sergent hos Forsvaret.

- I Forsvaret handlede det om at få den enkelte person til at passe ind i rammerne. Jeg lagde mærke til, at jo højere man råbte, jo mere regnede man med, at der skete. Det gjorde mig nysgerrig på, om der var andre måder at nå samme resultat.

- Her er tilgangen som psykolog den stik modsatte. Her handler det om at lytte og forstå folk. Være imødekommende og tage udgangspunkt i den enkeltes tilværelse, og derigennem finde nye veje til livsglæde og trivsel.

- Jeg er meget åben og nysgerrig, og interesseret i at forstå mennesker og de sammenhænge, de indgår i.

Pelle Hvidt-Nielsen er autoriseret af Psykolognævnet og medlem af Dansk Psykologforening. Ud over nu at have en praksis i Hobro, har Institut for Relationspsykologi også klinikker i Skive, Aarhus og Roskilde.

Privat danner Pelle Hvidt-Nielsen par med Kirstine Skov Nielsen. Parret bor i Hobro, og har drengene Aksel på 9 år og Gustav på 11 år.

Klinikken åbnede mandag 10. august, men formelt markerer Pelle åbningen med en reception torsdag 24. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...