HOBRO: Salene var så godt som fyldte, da Kunstetagerne lørdag eftermiddag holdt fernisering på udstillingen Kunsthåndværk fra Bornholm.

Med cirka 80 fremmødte var der trængsel ved de 12 bornholmske kunsthåndværkeres glas-, keramik-, træ- og smykkekunst, og fra såvel udstillere som publikum blev der udtrykt stor begejstring for udstillingen.

Åbningstalen blev holdt af Bodil Busk Laursen, forhenværende direktør for Designmuseum Danmark og nuværende formand for Hempel Glasmuseum, hvor udstillingen skal vies i 2020.

Bodil Busk Laursen fremhævede Kunstetagernes mangeårige arbejde for at formidle Danmarks bedste kunsthåndværk og design, og hun lagde vægt på, at Kunstetagerne er et af de udstillingssteder i Danmark, som oftest lægger plads til det aktuelle design i al dets mangfoldighed.

Ved den efterfølgende kunstnerfrokost takkede glaskunstneren Maibritt Jönsson, Baltic Sea Glass, for den store imødekommenhed, som kunstnerne har oplevet i Hobro, og Mariagerfjord Kunstforenings formand, Birgitte Nissen understregede, at udstillinger kan man jo kun lave, hvis kunstnerne vil være med.

- Og de vil I bornholmske kunsthåndværkere heldigvis, sluttede formanden af.

Udstillingen med i alt 70 forskellige værker kan ses til og med fredag den 25. oktober. Den første af en række gratis omvisninger finder i øvristed torsdag den 6. juni kl. 15.00

Inden da byder Kunstetagerne den 23. maj på en gratis rundtur til skulpturerne langs Adelgade. Man mødes i Kunstetagerne kl. 15.00, og eftermiddagen kan rundes af med hyggeligt samvær omkring et måltid i Bies Restaurant. Tilmelding senest den 19. maj ved henvendelse til kunstfaglig medarbejder Anne Lie Stokbro, e-mail: astok@mariagerfjord.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...