På vandreudstillingen i Mariager fortælles historien om de mange, der har det som hobby at søge efter spor fra fortiden

MARIAGER: Hvis man overvejer at investere i en metaldetektor og få sig en ny - og yderst populær - hobby, er der inden længe gode råd og inspiration at hente på Mariager Museum.

Her åbner lørdag 4. august en udstilling om den nye folkesport, og på åbningsdagen, hvor der også er sommerfest på museet, kan man møde en række entusiastiske detektorfolk, der gerne øser af deres erfaring og viser fund frem.

Specielt for børnene bliver der mulighed for at prøve kræfter med metaldetektoren - og måske gøre et spændende fund.

Nordjyllands Historiske Museum, som Mariager Museum hører under, har - som mange andre lokale museer - et rigtig godt samarbejde med detektorfolkene, og på vandreudstillingen i Mariager fortælles historien om de mange, der har det som hobby at søge efter spor fra fortiden.

I en mobil sikkerhedsmontre viser museet desuden eksempler på detektorfund - lige fra de ølkapsler og skruer, der oftest får detektoren til at give udslag, til fine smykker og spændende mønter.

Udstillingen er skabt af museumsinspektør fra Nordjyllands Historiske Museum, Torben Trier Christiansen, som i april i år forsvarede en ph.d.-afhandling, baseret på en omfattende mængde detektorfund.

Ved at analysere omkring 20.000 fund på tværs af flere museers arkæologiske ansvarsområder, kan han nu føje ny viden til fortællingen om datidens samfund i Limfjordsregionen - og dermed også dokumentere vigtigheden af det arbejde, amatørarkæologer med metaldetektorer udfører.

Udstillingen "Metaldetektoren" kan opleves i Mariager til og med 30. september.

Derefter pakkes den ned og flytter til en anden af Nordjyllands Historiske Museums afdelinger, nemlig Lindholm Høje Museet, hvor udstillingen genåbner i efterårsferien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...