MALERIER: Har du adgang til plejehjemmet, kan du se Inger Hermanns kunst

MØLDRUP: Masser af blå farver præger Gallerigangen i Møldrup.

Lokalhistorisk Arkiv for Møldrup og omegn har nemlig ophængt nye billeder klar til beskuelse på Gallerigangen, som jo er en del af plejehjemmet Toftegårde.

Inger Hermann fra Skals har været så venligt at låne sine billeder ud, så beboere og gæster kan få en kunstnerisk oplevelse. Hun nævner selv, at hun synes om den blå farve, som også er på mange af billederne, dog ikke alle.

Der er skovbilleder, billeder af klovne og andre menneskelignende ansigter.

Motivvalget

Motivvalget går fra det naturalistiske til det meget abstrakte.

Ved et billede har hun hentet inspirationen ved sit strikketøj, men det er meget abstrakt, så beskueren skal kikke længe for at få øje på oplægget.

I det hele taget finder hun inspiration, hvor hun færdes såvel i udlandet som ved de mange andre kunstnere, der har krydset hendes vej.

Gennem flere år har Inger Hermann deltaget på malerkursus hos bysbarnet Lise Myrthue, Skals, der besidder en akademisk baggrund.

Kunstforeningen Faust

Hun maler også med andre i Kunstforeningen Faust, hvor de ind imellem har en professionel kunstner til at komme med inspiration.

Et år gik hun på en kunstuddannelse på hf niveau.

Hun kan huske som barn, at hendes far om aftenen sad og tegnede, så hun har hele livet været optaget af tegneriet.

Blandt andet gik hun for mange år siden til undervisning ved Bøgh Andersen, Skals.

Inger Hermann har gang i mange udstillinger - har blandt andet udstillet på Foulum, og nu udstiller hun i Møldrup til først i maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...