Samtidskunst får nyt liv i Hobro

HOBRO: Et nyt galleri for samtidskunst åbner 18. august dørene for de kunstinteresserede i Hobro.

"Højbjerg og Simmelsgaard" hedder det nye galleri i Skibsgade, som Klaus Højbjerg og Janus Simmelsgaard står bag, og første udstilling i de nye rammer bliver en udstilling med værker af Klavs Weiss og Morten Gersager Abel.

Morten Gersager Abel viser på udstillingen objekter, der ved første øjekast kan forveksles med simple brugsgenstande, som vi alle kender fra hverdagen. I realiteten er der dog tale om todimensionelle illusioner blottet for brugsværdi - og også materialet bedrager. Objekterne giver umiddelbart indtryk af at være fremstillet af eksempelvis træ, men består gerne af trælaminat, hyldepapir eller lignende.

Klavs Weiss viser for sin del skulpturen "wavy bench" samt en række linoleumssnit "wavy lines", en model af en folkebåd hjemmegjort af langfartskaptajn Svend Martin Andreasen i 1962, samt et foto fra julen 1961, hvor julegaven simpelthen var en Texaco-tanker.

De to kunstnere vil begge selv være til stede ved åbningen af udstillingen, som vil kunne ses i galleriet i Skibsgade frem til 25. november.

Det nye galleri vil være åbent fredag fra 13-21, lørdage og søndage fra 11-17 og ellers ifølge aftale.

Ved ferniseringen 18. august bydes der på forfriskninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...