Alle pladser er allerede booked i Hobro Kirke 24. december. I stedet får 3x300 mulighed for at komme til julegudstjeneste i Hobro Idrætscenter

Kirkerne plejer at være stuvende fulde 24. december. Men stuvende fuld rimer som bekendt ikke på den aktuelle corona-situation, og så må der tænkes kreativt og anderledes. Det har de gjort i Hobro Kirke, der i denne omgang vil afholde tre af årets i alt seks julegudstjenester i Hobro Idrætscenter. Her er der nemlig massevis af plads, både til at komme i julestemning og til at holde god afstand.

- Med de nuværende restriktioner må vi kun lukke 80 ind i Hobro Kirke. Samtidig har man skullet bestille plads i forvejen, og her er alle pladser allerede fuldt bookede. Derfor overvejede vi, hvad vi kunne gøre for, at flest mulige fortsat kunne komme til julegudstjeneste, fortæller Tine Gramm Petersen, der er sognepræst i Hobro Kirke.

- Inspireret af hvordan nogle kirker tidligere på året holdt deres konfirmationsgudstjenester, tog jeg kontakt til centerleder Johnny Wulff i Hobro Idrætscenter med henblik på at afholde tre gudstjenester i centret.

- Johnny var med det samme positiv og helt med på idéen, og vi har siden drøftet en masse praktik, herunder ikke mindst, hvordan vi gør det så corona-sikkert som overhovedet muligt. Der er plads til 500 i hallen, men vi lukker kun 300 ind per gudstjeneste, så der er god plads til at holde rigelig afstand.

- Desuden tager vi alle forbehold med håndsprit, afspritning mellem tjenesterne og andre tiltag, herunder også at gentage myndighedernes opfordring om, at man ikke skal tage til julegudstjeneste i Hobro, hvis man kommer fra en kommune, der på det tidspunkt er ramt af skærpede restriktioner. Desuden skal folk, ligesom ved kirkegudstjenesterne, bestille deres billet i forvejen, fortæller Tine Gramm Pedersen.

Vedvarende samarbejde?

I Hobro Idrætscenter ser man frem til at huse julegudstjenesterne, som måske også kan blive starten på et tættere samarbejde – også når der engang er helt styr på corona.

- Vi har mange børn og unge i idrætscenteret, som måske ikke er så vant til at komme i kirke. Her kunne vi være med til at introducere dem til kirken, måske også med andre arrangementer i fremtiden. Måske en større musikgudstjeneste på et tidspunkt eller noget andet spændende. Jeg er i hvert fald overbevist om, at det sådan lidt populært sagt kunne være starten på et nyt, spændende samarbejde mellem Folkekirken og Folkets Hus, lyder det fra Johnny Wulff, centerleder i Hobro Idrætscenter.

Apropos musik, så kommer kirkeorglet af naturlige, flytbare årsager ikke med til gudstjenesterne i Hobro Idrætscenter. I stedet vil duoen Sofus og Amra komme og slå de musikalske toner an, så alle nok skal komme i julestemning.

Hobro Kirke vil 24. december afholde i alt seks gudstjenester – tre i Hobro Kirke klokken 11, 13 og 15 og tre i Hobro Idrætscenter klokken 12, 14 og 16. Til alle gudstjenester skal der bestilles billet på forhånd på www.hobrokirke.dk.

Skulle der fra sundhedsmyndighederne komme yderligere restriktioner, der påvirker muligheden for at gennemføre gudstjenesterne, bliver de naturligvis aflyst. Det skal være sikkert, at gå til årets traditionelle julegudstjeneste i de utraditionelle rammer…

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...