Rüdiger Busch fra Hobro har spredt forårshumør på Sødisbakke.

MARIAGER: På Sødisbakke i Mariager har de forårsfornemmelser. Ikke kun fordi foråret er på vej, men også fordi der for tiden huserer en kunstner ved navn Rüdiger Busch. Med farverige penselstrøg er han i gang med at bringe natur og liv ind i dagcentrets kælder gennem et 20 meter langt vægmaleri.

Idéen til vægmaleriet opstod, fordi medarbejderne på Sødisbakke ønskede at gøre rummet mere indbydende.

- Kældergangen er meget lang, og der kommer ikke så meget lys derned. Vi ville gerne skabe en mere sanselig og æstetisk oplevelse for beboerne, og derfor var det oplagt, at der skulle ske noget på den væg, fortæller Malene Wendtland, der er tilbudsleder for Aktivitets- og Samværstilbud og initiativtager til projektet.

Maleriet er en fortsættelse af den natur, man kan se ud gennem kælderens vinduer.

- I modsætning til bare at hænge lidt billeder op, giver sådan et stort vægmaleri en helt anden sensationel og altomfavnende oplevelse for dem, der ser på det. Man bliver indsluset i maleriet på en anden måde. Lige pludselig kommer landskabet ind i kælderen, og man får en følelse af at være under åben himmel, siger Malene Wendtland.

Rüdiger Busch har tidligere lavet vægmalerier på bosteder og plejehjem. Han synes, det giver mening at gøre noget ekstra ud af udsmykningen på institutionerne.

- Jeg synes, det er vigtigt, at institutioner ikke bare er institutioner. Det er folks hjem og det skal føles som et hjem, fortæller han.

Rüdiger påpeger også, at maleriet ikke kun er til pynt, men at det kan bane vejen for samtaler. De mange små detaljer i maleriet gør, at vi hver især får nogle associationer, når vi ser på maleriet. Det kan fortolkes forskelligt og vække forskellige følelser alt efter, hvem der ser på det.

- På den måde opstår der også en interaktion med maleriet, hvor man kan tale om, hvad man ser, forklarer han.

Projektet har vakt beboernes og dagcenterbrugernes interesse.

- Vi havde tænkt på, om Rüdigers arbejde mon ville forstyrre dem, men personalet kan tydeligt se, at beboerne liver op og er meget interesserede i både maleriet, men også hele processen bag. De følger meget med og det er rigtig dejligt at se, siger Malene Wendtland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...