Filmen Olsenbanden ser rødt kan ses på onsdag i Filmteatret

HOBRO: I efterårsferien er der rigtig god grund til, for alle, at komme i Filmteatret. For onsdag d. 16. oktober har biografen arrangeret en særlig forestilling for bedsteforældre og deres børnebørn.

Bedsteforældrene kan gense en at de største succeser i dansk filmhistorie, og børnebørnene kan snuse til, hvad bedstefar og bedstemor så, da de gik i biografen.

Bedsteforældre og børnebørn får et fantastisk tilbud. Sammen kan de komme ind og se filmen til kun meget få kroner. Ja, alle andre kan faktisk også få en klækkelig rabat på billetprisen.

’Olsenbanden ser rødt’ er dansk film, når den er mest veloplagt: En forrygende cocktail af folkekomedie, kupfilm og helhjertet hyldest til dansk højkultur.

Egon Olsen er blevet bedraget af en adelig forsikringssvindler. Nu vil han dels hævne sig, dels opnå en dusør ved at fremskaffe den kostbare kinesiske Ming-vase, svindelen drejer sig om. Imens er Kjeld og Yvonnes søn Børge blevet voksen og gift med sin lidt klodsede kæreste Fie.

’Olsenbanden ser rødt’ er den ottende og mest populære film i serien – den, hvor trioen bryder gennem kældrene i Det Kongelige Teater, således at larmen fra redskaber, boremaskiner og dynamit nøje er tilpasset ouverturen til ’Elverhøj’.

Idéen er tyvstjålet fra Alfred Hitchcocks ’Manden, der vidste for meget’, men tilføjet en solid dosis gemytlig danskhed af Erik Balling og hans faste medskaber, manuskriptforfatter og scenograf Henning Bahs.

Kort sagt en frydefuld kombination af populær genrefilm og national guldalderkultur, der kan gøre selv den mest forbenede kyniker blød om hjertet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...