Zac Tobi Frost er en af mange, som gerne vil studere til finansøkonom digitalt efter sommerferien

England, Frankrig, Italien, Litauen - og Spanien som næste stop.

Som professionel sportsudøver tager 29-årige Zac Tobi Frost derhen, hvor arbejdet er indenfor ishockey, inlinehockey og amerikansk fodbold.

Det virker uforeneligt med en videregående uddannelse, men gennem de seneste år er der kommet flere onlinetilbud, heriblandt det 2-årige studie til finansøkonom via Erhvervsakademi Dania i Hobro.

- Det giver mig frihed til at studere intensivt, når det passer med mine gøremål, mit arbejde og min familie, forklarer Zac Tobi Frost på en forbindelse fra Litauen, hvor han lige nu er med sin familie.

I år har 197 personer valgt at søge finansøkonom online som førsteprioritet mod 105 sidste år og 58 i 2018.

Heldigvis er det i år muligt at optage flere af de ekstraordinært mange ansøgere på grund af en bred aftale i Folketinget om at oprette 5000 flere studiepladser.

Af dem har erhvervsakademiet fået 90, og det glæder rektor for Erhvervsakademi Dania, Anders Gaae Rasmussen.

.- Det er dejligt, at vi forhåbentlig bedre kan imødekomme de unges ønske om at studere ved os via de ekstra pladser, siger han.

Tallene for den fysiske finansøkonomuddannelse er fuldstændig identiske med året før.

78 har søgt uddannelsen som førsteprioritet, mens 27 ansøgere har haft handelsøkonomuddannelsen som deres foretrukne,

De seneste år har Zac Frost læst HF enkeltfag online og forklarer, at det kræver større selvdisciplin at læse online end fysisk.

- Jeg har også taget få fag fysisk på HF, og der får man en masse information foræret bare ved at møde op. Det gør man ikke online. Der bliver man nødt til at give den en skalle, siger Zac Tobi Frost, der oprindeligt kommer fra Rødovre.

Som professionel idrætsudøver er det vigtigt for ham, at han kun skal møde op fysisk på finansøkonom-studiet i Danmark to gange om året.

- Jeg har de seneste år holdt øje med udbuddet af online uddannelser uden fysisk fremmøde, for det er bare ikke muligt for mig at komme hver måned. Samtidig er udvalget smalt, og det skulle også være det rigtige til mig, forklarer han.

Nu håber Zac Tobi Frost at komme ind på den videregående uddannelse fra Hobro.

- Jeg vil gerne arbejde med sportsmanagement eller som ejendomsmægler, men det skal uddannelsen hjælpe mig med at finde ud af. Jeg er glad for processen i salg og har kontakter til ejendomsmæglere i Frankrig, hvor jeg måske kan komme i praktik, men det kan ændre sig, smiler han.

Zac Tobi Frost får sammen med alle andre ansøgere til de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania svar 28. juli kl. 00.01 via e-boks.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...