19. november er der opstartsmøde for alle lokale lodsejere, som er interesseret i at tænke deres jord omkring søen og bækken på ny

GLENSTRUP: En ny fordeling af markerne og engene rundt om Glenstrup Sø og Østerkær Bæk rykker nu et skridt nærmere.

19. november er der opstartsmøde for alle lokale lodsejere, som er interesseret i at tænke deres jord omkring søen og bækken på ny.

Mødet ledes af Landbrugsstyrelsens jordfordelingsplanlæggere og foregår i True Forsamlingshus klokken 19 til 21.

- Det her har vi godt nok set frem til. Det er en ny tilgang for alle, så vi er selvfølgelig spændte, men vi tror på, at multifunktionel jordfordeling vil indfri mange af de lokale ønsker og samtidig løfte flere af de nationale dagsordner for klima, natur, landbruget og miljøet, siger jordfordelingsplanlægger Lars Grumstrup fra Landbrugsstyrelsen.

Jordfordelingen er en del af projektet ”Fælles Forandring”.

Formålet er at udvikle en bedre brug af det åbne land med multifunktionel jordfordeling, og derfor har Mariagerfjord Kommune, Landbrugsstyrelsen og Agri Nord siden januar været i tæt dialog med de lokale ved Glenstrup Sø og Østerkær Bæk.

- Vi kan gøre så meget godt for vores område med den jordfordeling, der starter nu. Landmændene kan få mere sammenhæng i deres jord, og der kan komme sammenhængende naturområder til gavn for både naturen, klimaet og os, der bor i området.

- Det er altafgørende, at fordelingen af jord giver værdi for os lokale, så vi var aldrig kommet hertil uden intens og positiv dialog med kommunen og øvrige partnere, siger lokal borger og lodsejer, Søren Visti Sørensen, lokal borger og lodsejer.

Med multifunktionel jordfordeling går man væk fra at lave handleplaner for klima, vandmiljø og biodiversitet hver for sig, som blev lagt ned over landskabet uden nøje at afveje de lokale forhold.

Dialogen med de lokale har ført til 36 ideer, potentialer og initiativer for området, der er samlet i en lokal udviklingsplan.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...