Én af Hobros mest markante virksomheder, DS Gruppen, kan i år fejre 50-års jubilæum. Et jubilæum, der markeres med reception, medarbejderfest og ikke mindst fokus på fortsat vækst og fyldte ordrebøger.

HOBRO: Det hele startede i 1969, hvor Svend Møller Hansen var rejsemontør for Dronningborg Maskinfabrik. Under et ophold i Irland hjalp han en lokal smed med at lave stålkonstruktioner. Det inspirerede Svend, der kort efter sin hjemkomst selv begyndte at lave stålkonstruktioner hjemme i garagen på forældrenes landejendom tæt på Hobro. Herfra gik det stærkt, og allerede året efter rykkede produktionen ind i en nyopført produktionsbygning i Hobro.

Trods den gode start var der næppe mange, der havde forestillet sig, at Svends start i forældrenes garage blev begyndelsen til en international koncern, der i dag omfatter 650 medarbejdere og aktiviteter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland med en samlet årlig omsætning på omkring to milliarder kroner.

Unægtelig en imponerende udvikling i DS Gruppen, der udover moderselskabet i dag består af fire datterselskaber i Danmark: DS Stålkonstruktion, DS Elcobyg, DS Stålprofil og DS Flexhal, samt DS Stahl GmbH i Tyskland og DS Nor i Norge. Tilsammen har de hver især bidraget til DS Gruppens nuværende stærke position i byggebranchen.

Ordentlighed

Siden Svend Møller Hansen startede virksomheden for 50 år siden, har ordentlighed og nordjysk ordholdenhed været daglige nøgleord i virksomheden. Det har været omdrejningspunktet i den service, der ydes.

Nogle af Svends yndlingsudtryk har altid været, at der skal være ”orden i penalhuset” og at ”et ord er et ord”. Det har DS Gruppen levet op til gennem 50 år, der har budt på samfundskonjunkturer med både op- og nedture og en lang række forskellige milepæle. Men aldrig store kriser og dårlig økonomi.

Stafetten givet videre

En af milepælene var i 2015, hvor Svend Møller Hansen videregav stafetten til sønnen Mads Møller Hansen, der i dag er adm. direktør i DS Gruppen. Mads har arbejdet i koncernen i mange år og har taget turen op igennem organisationen.

Selvom DS Gruppen i dag er en international koncern, fornægter placeringen og rødderne i Hobro sig ikke. Virksomheden er meget lokalt forankret, hvilket blandt andet udmønter sig i en række lokale initiativer og sponsorater, hvor det mest markante nok er hovedsponsoratet af Hobro IKs superligamandskab i fodbold, hvilket også omfatter, at klubbens stadion i dag hedder DS Arena.

Det flotte 50-års jubilæum markeres med en reception fredag den 6. september og en stor medarbejderfest dagen efter – lørdag den 7. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...