Stor rift om at være med til ”pigefridag” på lørdag i Hobro

HOBRO: Hos Hobro Missionshus oplever man rift om hver en plads til den populære årlige ”pigefridag” på lørdag.

Der er ganske enkelt venteliste til en populær mødeform, hvor mændene - i år kun tre - sædvanen tro indtager deres pladser i køkkenet.

Det gør de for at tilberede og servere god middagsmad for kvinderne, som hygger sig i salen med foredrag og debat.

Verbale vitaminer uddeles med andre ord i et forum, hvortil mænd ganske enkelt er forment adgang.

Om at være til stede

Som foredragsholder har Indre Mission Hobro allieret sig med psykolog og familieterapeut Annette Due Madsen, København, som til daglig er leder af Center for Familieudvikling.

Under fælles overskriften ”vær til stede” holder hun foredrag både før og efter middagen.

Annette Due Madsen er medlem af det nye Børneråd og har sammen med sin mand, psykiater Jørgen Due Madsen bestyret en meget læst brevkasse ”Spørg om livet” i Kristeligt Dagblad i mere end 20 år.

Nærvær og fællesskab

Annette Due Madsen holder som nævnt to foredrag over temaet at være til stede.

- De gode relationer er af stor betydning for alle mennesker.

- Vi lever alle af nærvær og fællesskab med andre.

- Og kvaliteten af de nære relationer i familien har afgørende betydning for vores sundhed og trivsel - det gælder både børn og voksne.

- De fællesskaber og den respons, vi får og kommer med til mennesker, som vi møder på vores vej - venner, kolleger - præger vores liv, vores mod, tro, håb og glæde.

- At være til stede omfatter betydningen af at dele det smukke, men også sårbare liv med hinanden i et ærligt fællesskab, pointerer Annette Due Madsen.

”Pigefridagen”

Som altid indledes ”pigefridagen” med en sang og lidt hyggesnak over formiddagskaffen, hvorefter tilhørerne kan lytte til det første indlæg.

Eftermiddagen slutter med endnu en sang, en kop kaffe og sikkert en god snak hen over bordet.

- Teamet bag lørdagsarrangementet har angiveligt gjort en ekstraordinær indsats for at finde den helt rigtige foredragsholder, hvilket med den aktuelle venteliste ser ud til være lykkes.

Vi føler os overbeviste om, at deltagerne for en berigende dag, forudser Lissie Wengel, Hobro, på vegne af arrangørgruppen, der også tæller Inge Andersen, Hobro - Hanne Jensen, Klejtrup - Pia Kamp, Hobro og Inge Klitgaard, Hejring.

Du kan stadig melde dig på venteliste.

Hvis du altså er kvinde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...