Elselskab indfører variable timetariffer i Hobro fra årsskiftet

Her fra starten af 2021 får el-forbrugerne i Randers og Hobro i højere grad mulighed for at påvirke størrelsen af el-regningen.

Det skyldes, at netselskabet N1 Randers fra årsskiftet indfører variable timetariffer, hvor prisen for transport af strøm bliver billigere, når der er god plads i elnettet og dyrere, når elnettet er hårdest belastet.

Med de nye variable timetariffer fra N1 Randers bliver det eksempelvis billigere at lade elbilen op om natten end i tidsrummet mellem kl. 17 og 20.

Det er ikke uden grund, at N1 indfører variable timetariffer netop nu.

I takt med, at flere industrier bliver elektrificeret, og antallet af elbiler og varmepumper vokser, forventer netselskabet, at danskernes gennemsnitlige elforbrug vil fordobles over de næste 10 år.

Det vil yderligere sætte elnettet under pres, og de nye variable timetariffer er således et udsalg af ”rettidig omhu”, forklarer Daniel Skovsbo Erichsen, som er markeds- og udviklingsdirektør i N1.

- Store dele af N1’s elnet er bygget tilbage i 60’erne og 70’erne, hvor elforbruget var meget anderledes end i dag. Tænk bare hvordan tørretumblere og opvaskemaskiner har ændret vores liv frem til i dag.

- I fremtiden får vi nu også elbiler og varmepumper til at gøre vores hverdag mere bæredygtig, men det belaster også vores elnet yderligere forklarer Daniel Skovsbo Erichsen og fortsætter:

- Selvom det er N1, der driver elnettet, så ejer kunderne det i fællesskab. Det betyder også, at det i sidste ende er netkunderne, der gennem tarifferne betaler for de nødvendige investeringer, det kræver at forstærke elnettet.

- Hvis virksomheder såvel som private i højere grad fordeler forbruget hen over døgnets timer, og på den måde udnytter elnettets kapacitet bedre, kan vi reducere investeringerne i at udbygge elnettet. Det er det, vi gerne vil belønne kunderne for med de variable timetariffer.

- På den måde kan netkunderne tage aktiv del i den grønne omstilling og samtidig spare penge på deres egen elregning – alene ved at flytte elforbruget, pointerer Daniel Skovsbo Erichsen.

En privat husstand med et årligt forbrug på ca. 4.000 kilowatt-timer kan skønsmæssigt spare ca. 100 kr. årligt ved at flytte ca. halvdelen af det nuværende elforbrug væk fra tidsrummet mellem kl. 17 og 20. Og hvis elbilen bliver ladet op før kl. 17 eller efter kl. 20 (i stedet for mellem kl. 17 og 20) kan en privat husstand typisk spare ca. 800 kr. om året på elregningen.

De kommende priser for 2021 kan i øvrigt findes på N1’s hjemmeside www.n1.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...