Y’s Men’s Club mødtes med FDF Hadsund og børneklubben Banditterne, der fik del i årets uddelinger på 50.000 kroner

HOBRO: På et nyligt fik Hobro Y’s Men’s Club besøg af repræsentanter for et par af de mange organisationer, der i årets løb har modtaget økonomisk støtte fra klubben.

Blandt dem var der fire begejstrede børn i alderen otte til 11 år fra FDF Hadsund.

FDF på jagt efter Naturmærket

De fortalte levende om deres tur til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, hvor de overnattede sammen med den berømte klumpfisk.

I alt deltog 34 børn og voksne i arrangementet, der indgår i FDF’ernes bestræbelse på at bestå Naturmærket.

Det skal give dem en naturfaglig viden om livet i havet og en forståelse for miljøets betydning samtidig med, at de lærer at forstå og acceptere hinanden som medmennesker.

Hertil havde børnenes leder, Julie Holmriis, lavet en lille billedkavalkade fra besøget i Hirtshals.

Anette, Karoline, Fie og Anton skiftedes til at berette om deres oplevelser blandt og med fisk bl.a. at fremstille mad til fiskene ved at skære sild og makreller i små stykker, hvad ”der lugtede ret meget

Banditter i børnetøj

På tilsvarende vis fortalte en veloplagt Anja Sloth om børneklubben Banditterne, der afvikles hver anden torsdag eftermiddag i Ungdomshuset Skrænten i Nørager.

Den er for børn mellem fire og 10 år og er tilknyttet landsorganisationen Danmarks folkekirkelige søndagsskoler.

Klubben med et par år på bagen tæller 14 børn og tre ledere, der spiser og snakker sammen for derved at lære hinanden at kende.

Ofte er der herefter aktiviteter ud fra levendegjorte fortællinger i Bibelen f.eks. bogmærker med kors ud fra påskens budskab.

Andre tilskudsmodtagere

Børnene er meget engagerede i indholdet og har også været kreative med at lave kirkemodeller.

Y’s Men’s klubbens tilskud går til at dække udgifter til bladet Superfrø, som hvert barn får med hjem.

Y’s Men’s klubben har sine indtægter hovedsageligt fra de ugentlige genbrugsmarkeder i centret på Aalykkevej i Hobro og ved at deltage i Rebildfesten som vagter og serveringsfolk og fra uddeling af kirkeblade i tre sogne i oplandet.

Også KFUM & K’s sommerlejr Teen Event, Julemærkehjemmet Hobro, KFUK’s sociale arbejde, Vesterbølle Efterskole, Hostruphøjs børnelejr på Langeland og KFUM’s soldaterhjem i Hvorup har modtaget tilskud.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...