Den nyuddannede kok fra Hobro er med i opløbet om 50.000 kroner

HOBRO: 23-årige Peter Højberg fra Hobro er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris.

Han er nyuddannet kok og var naturligvis glad, da han fik beskeden om, at han er nomineret til prisen, som uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige – hvor vinderen ud over æren modtager et rejsegavekort på 50.000 kroner

Saucer er ifølge Peter Højberg noget af det mest spændende. Da han gik på TECHCOLLEGE i Aalborg, udfordrede han gang på gang supermarkedernes saucer på karton med hjemmelavede alternativer.

Han arbejder i dag som kok på Svinkløv Badehotel, og foruden kød og fisk er det stadig saucer, han beskæftiger sig mest med i sit daglige arbejde.

- Mange køber færdiglavede saucer fra en papkarton, og det er en skam, for en god hjemmelavet sauce kan så meget mere. Der er ikke noget som en sauce, der er lavet helt fra bunden, siger Peter Højberg i en pressemeddelelse.

Efter gymnasiet var tanken om en lang videregående uddannelse ikke særlig tillokkende, og Peter Højberg besluttede i stedet at give kokkeuddannelsen et forsøg. En beslutning, der viste sig at være helt rigtig.

At han har talent, beviste han bla da han fik en 2. plads ved DM for kokkeelever i foråret 2019. Men også på sin læreplads Rold Storkro imponerede han med sin evne til gang på gang at levere på højt niveau.

Det er således ikke uden grund at Peter Højberg er ét af de i alt fem talenter fra erhvervsskolerne i Aarhus, Silkeborg, Odense, Aalborg og Holstebro, der er nominerede til Oluf Brønnums Fonds Talentpris VEST. Prisen overrækkes på Aarhus Tech 20. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...