Udvalgsformand i træningstøjet sammen flere af byens borgere

ONSILD: Godt 100 små og store løb i samlet flok over "Hitlerbroen" i Onsild, da Jørgen Hammer Sørensen (DF), teknik- og miljøudvalgsformand i Mariagerfjord Kommune, for nylig var på besøg i byen.

Udvalgsformanden var trukket i træningstøjet og løb den godt fem kilometer lange rute over broen i selskab med flere af byens børn, motionister, idrætsefterskolens elever, efterskoleforstander Søren Haubjerg og leder af Mariagerfjord Idrætsskole Peter Otte Yde Thomsen.

Turen var en "gimmick", arrangeret af byens borgere, der skulle gøre lokalpolitikeren opmærksom på værdien af "Hitlerbroen", som den kaldes i folkemunde.

Den står nemlig til at blive nedlagt fra næste år, når Banedanmark tager fat på at elektrificere den danske jernbane.

Men broen er en del af en unik motionsrute, fremhæver Onsild-borgerne, der derfor ønsker sig en ny gang- og cykelbro, når den nuværende fra 1939 rives ned.

- Det blev en rigtig god dag med mange deltagere, hvor Jørgen Hammer Sørensen blandt andet fik lejlighed til at tale med idrætsskolens og efterskolens ledere om, hvorfor broen er vigtig for deres skoler, fortæller medarrangør Lise Storm.

Udvalgsformanden roser da også ruten for den flotte natur.

Nogen endelig afgørelse kom der dog ikke ud af turen.

- Først på efteråret skal vi se på, hvordan vi vil fordele de midler, vi får fra Banedanmark til at lave nye broer i kommunen.

- Men borgerne i Onsild kom med et fint forslag om, at de selv kunne forsøge at finde en del af pengene og selv stå for at indhente et tilbud, hvis kommunen ydede et tilskud, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...