Nordjyllands Historiske Museum har planer om at opgradere indholdet på Lystfartøjsmuseet i Hobro, og det vil man gerne have publikums hjælp til

HOBRO: På havnen i Hobro ligger et fint gammelt gult pakhus, der i dag danner rammen om Lystfartøjsmuseet. Det er en del af Nordjyllands Historiske Museum, som nu vil tiltrække endnu flere gæster til kulturmiljøet på havnen. Det skal ske ved at føje flere emner til museets fortællinger og modernisere formidlingen af dem. Den opgave vil museet gerne have publikums hjælp til

- Vi ved, at der findes masser af gode fortællinger om livet i, på og omkring Mariager Fjord – ikke kun fra Hobro, hvor Lystfartøjsmuseet ligger, men også fra alle de andre områder, der støder op til fjorden - eksempelvis Hadsund og Mariager. De fortællinger vil vi gerne arbejde med i et nyt fjordmuseum, siger Lars Christian Nørbach, der er museumsdirektør for Nordjyllands Historiske Museum, som Lystfartøjsmuseet er en del af, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at alt endnu er på tegnebrættet, og at realiseringen af et nyt fjordmuseum tidligst vil ske om fem år, men det er vigtigt for museet at inddrage publikum og herunder også de lokale borgere så tidligt som muligt i processen.

Helt konkret vil museet gerne interviewe en række personer i løbet af de tre første uger i september. Det kan enten ske i folks eget hjem eller på Lystfartøjsmuseet på Hobro havn. Et interview vil cirka vare 45 minutter til en time og vil som udgangspunkt foregå i dagtimerne eller sidst på eftermiddagen.

- Først vil vi kort præsentere de temaer, vi lige nu arbejder med, samt fortælle om, hvordan vi vil formidle dem. Ud fra det kommer der så forhåbentlig en god snak om, hvorvidt vi er på vej i den rigtige retning eller ej, forklarer museumsinspektør Lykke Olsen, som sammen med museumsformidler Klaus Højbjerg står for at indsamle brugernes input. Har man lyst til at deltage, kan man kontakte Lykke Olsen på telefon 31 99 41 71 eller mail lykke.olsen@aalborg.dk.

Lars Christian Nørbach understreger, at der på ingen måde er tale om at nedlægge Lystfartøjsmuseet, men tværtimod skal en omlægning af museets indhold ses som en opprioritering af pakhuset på havnen i Hobro.

- Lystfartøjer vil stadig være en central del af fortællingen på museet. Men en udvidelse af de emner, vi formidler, spiller sammen med værftet og de øvrige aktører på havnen og på den måde vil et nyt fjordmuseum være med til at tiltrække mange flere turister til området, fastslår Lars Nørbach.

Baggrunden for, at man overhovedet begynder at se på en opdatering af indholdet i det gule pakhus på havnen, er blandt andet stagnerende besøgstal samt en kvalitetsvurdering fra Slots- og Kulturstyrelsen.

- Som statsanerkendt museum refererer vi til Slots- og Kulturstyrelsen, og de foretager med jævne mellemrum kvalitetsvurderinger af de museer, der får statsstøtte. I den seneste vurdering af Nordjyllands Historiske Museum har styrelsen blandt andet peget på, at vi har for mange museer spredt over for mange emner, og at vi derfor med fordel kan samle tingene lidt. Det er naturligvis lettere sagt end gjort og kræver en del analysearbejde, før man kan komme med endelige bud på, hvordan det skal gøres, forklarer Lars Nørbach og tilføjer:

- Jeg er glad for, at Mariagerfjord Kommune på baggrund af styrelsens vurdering har valgt at sætte sig i spidsen for det analysearbejde, siger Lars Nørbach og forklarer, at det blandt andet indebærer møder med museumsforeningerne på en række af museets udstillingssteder – et arbejde, der lige nu pågår.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...