24. januar går det løs med litteraturfestivalen Ord i Nord

HOBRO: Litteraturfestivalen Ord i Nord nærmer sig, og det sætter Mariagerfjord Bibliotekerne torsdag 24. januar spot på med et besøg af digter og forfatter Signe Gjessing og bibliotekar Poul Flou Pedersen fra Rebild Bibliotekerne.

”Ord i Nord” er et samarbejde mellem Mariagerfjord Bibliotekerne, Rebild Bibliotekerne, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, Kulturstationen, 9000ORD, Jyllands Forfattere og Bogby9520.

Festivalen sætter den skrevne såvel som den mundtlige fortælling i fokus og samler forfattere og fortællere som ofte har rod i det nordjyske.

Det sidste er lige hvad Signe Gjessing har - hun er nemlig opvokset i Ranum i Vesthimmerland.

Senest udkom hun med fortællingen ”Synet og vennen”, der handler om sorgen i at miste en ven.

I bogens begyndelse bliver fortællerens nære ven begravet, og efter begravelsen følger læseren fortælleren i sit forsøg på at komme overens med det faktum at vennen er væk. Men mere end noget andet handler ”Synet og vennen” om relationer mellem mennesker. Hvordan vi tager del i hinandens liv og hvordan dem vi mister lever videre i og gennem de efterladte. Det lyder måske dystert, men bogen behandler emnerne med håndgribelige, ofte humoristiske, hverdagsskildringer.

Litteraturfestivalen Ord i Nord er kendetegnet ved samtalerne, hvor forfattere fortæller om deres liv, tanker og værker, og i løbet af eftermiddagen bliver der også tid til at samtale med Signe Gjessing om hendes opvækst i Vesthimmerland og hvor inspirationen til ordene kommer fra.

Selve Ord i Nord-festivalen åbner i Skørping 2. februar. her kan man i år blandt andet møde Søren Ulrik Thomsen, Karin Britt Larsen, Iben Mondrup og Malene Ravn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...