Denne sommer er det 10. år i træk, Aalestrup Classic Bil & MC Klub inviterer til træf ved "Den Blå Fisk"

AALESTRUP/HOBRO: Et velfungerende og aldeles ukompliceret himmerlandsk samarbejde på tværs af kommunegrænserne kan torsdag fejre 10 års-jubilæum.

Det drejer sig om veteranklubben Aalestrup Classic Bil & MC Klubs ugentlige sommertræf på havnen i Hobro. 17. maj - og de følgende torsdage i sommerens løb - vil der på ny være mulighed for at "sparke dæk" ved ishuset "Den Blå Fisk".

- Da jeg for 10 år siden kontaktede Paw Høgfeldt Olesen i ishuset "Den Blå Fisk", for at høre om han var interesseret i at vi lavede veterantræf på havnen, kiggede han i første omgang lidt undrende på mig, men sagde så, at det kunne vi da godt, fortæller formanden for Aalestrup Classic Bil & MC Klub, Henrik Bygholm.

- Paw regnede med, at der kom 5-10 køretøjer, men allerede den første aften blev pladsen fyldt op af ishungrende veteranbilsejere. Og siden er det blevet til mange gode sommeraftner på Hobro havn med masser af veteranbiler, motorcykler og knallerter skinnende side om side i solen, konstaterer formanden for veteranklubben i Aalestrup.

Det er ingen betingelse at være medlem af Aalestrup Classic Bil & MC Klub for at deltage i træffet på Hobro havn.

- Det er naturligvis ikke kun medlemmer fra vores klub, der kommer gennem sommeren. Det er et åbent træf for klassiske og veterankøretøjer, så alle er velkomne til at komme og vise deres køretøjer frem, så længe de er over 25 år gamle, fortæller Henrik Bygholm.

Aalestrup Classic Bil & Mc Klub tæller næsten 400 medlemmer, og de kommer selvsagt ikke alle fra Aalestrup. Klubben dækker det meste af Himmerland og har også medlemmer længere væk fra.

Hele havnefronten i Hobro kan være fyldt helt op på de gode sommeraftner, og mange sommergæster kigger også gerne forbi for at se køretøjerne.

- Der kommer gæster langs vej fra. Jeg har snakket med nogle, der er kørt fra Hirtshals - og fra Herning-området. Det er skønt, at nogen gider køre så langt for at møde andre med samme interesse. Paw er også en god vært. Som det eneste træfsted, som jeg kender til, er Den Blå Fisk vært ved gratis kaffe og småkager til udstillerne hver torsdag. Det er en fin gestus, som jeg ved, mange sætter pris på.

- Mange andre steder i landet starter der lignende træf langt tidligere i foråret, men vi synes godt, vi vil vente, til der er lidt lunere i vejret, så derfor er det altid midt i maj, vi starter i Hobro.

- Det skal gerne være en fornøjelse at mødes, og en is smager nu engang bedre, når der er godt vejr, end hvis man fryser, noterer Henrik Bygholm forud for torsdagens 10 års-jubilæum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...