Børnene i tredje, fjerde og femte klasse på Hvilsom Friskole får lov at opleve faremomenter fra chaufførsæde

HVILSOM: Den landsdækkende trafikkampagne Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, som lige nu underviser landets skoleelever i forebyggelse af højresvingsulykker, rammer onsdag 15. maj Hvilsom Friskole.

Her undervises børnene i tredje, fjerde og femte klasse i de lumske højresvingsulykker og trafiksikkerhed i mødet med lastbiler generelt.

Kampagnen er branchens måde at forebygge lastbilulykker ved at undervise de helt små elever, som så småt begynder på at cykle til skole.

Kampagnen løber på 17. år og har til dato lært over 110.000 børn i tredje, fjerde og femte klasse, hvordan de skal passe på i trafikken i forhold til biler og lastbiler.

Højresvingsulykker

Over 190 skoleklasser fra knap 50 skoler i Nordjylland og på Bornholm landet over inddrages i den igangværende kampagne og får besøg af lastbiler og undervisere.

Senere på sommerens besøges andre landsdele.

Ved selv at sidde i lastbilerne på chaufførplads oplever børnene, hvor svært det undertiden kan være at se cyklister i chaufførens spejle

Udover sikkerhed i forhold til lastbilen lærer eleverne også vigtigheden af at være synlige i trafikken.

Børnene får udleveret sikkerhedsudstyr såsom trafikveste.

Formålet med kampagnen er at undgå ulykker - heriblandt højresvingsulykker - ved at informere børnene om lastbilchaufførens kritiske zoner med begrænset udsyn.

Selv om der de senere år har været færre ulykker med lastbiler involveret, består der fortsat et stort behov for at oplyse især de mindste trafikanter om færdsel, så ulykker kan forhindres.

Bag kampagnen står en række store aktører inden for transportbranchen såsom DTL, Volvo, Danske Fragtmænd, Energiselskabet OK, Codan og Børneulykkesfonden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...