Den mangeårige præst og lokalpolitiker Paul Christian Arnbak har forfattet Sagn og Sandheder, som han søndag præsenterer

STINESMINDE: Hvis du vil læse underfundige fortællinger fra egnen omkring Mariager Fjord med lokale personligheder - herunder trolde, nonner og nisser - har Paul Christian Arnbak et godt bud.

Den mangeårige præst og lokalpolitiker fra Stinesminde har forfattet Sagn og Sandheder, som han søndag klokken 15 præsenterer på hjemmebanen - nemlig på Stinesminde Havn.

Her byder Arnbak på varm kakao, mens han med landsbyglimt i øjet læser et par fortællinger - med udsigt over fjorden og blæsten som musikalsk akkompagnatør.

Langs kanten af fjorden

Som forfatter fortæller og genfortæller Paul Arnbak en række af de historier, der er knyttet til egnen omkring Mariager Fjord. Han beretter om Tunnellen under fjorden - giver en forklaring på, hvordan Kielstrup sø blev til og giver liv både til færgemændene mellem Stinesminde og Mariager og kalkbrænderne i Barsbøl.

Fortællingerne er knyttet til det smukke særlige landskab og de tanker, der gror langs kanten af fjorden.

Metermål og regneark

Men derfor han det jo godt gå hen og blive en kold fornøjelse - årstiden taget i betragtning - så tag endelig tøj på til vejret.

Og nyd en kop varm kakao, mens du får syn for Sagn og Sandheder.

Paul Chr. Arnbak har i mange år været præst i Oue og Valsgaard.

I fire perioder arbejdede han byrådsmedlem og udvalgsformand i den tidligere Arden Kommune, og han er fortsat spejderleder, jollesejler og foredragsholder.

Paul Chr. Arnbak har altid vægtet fortællingen som en vigtig mulighed til at indkredse noget af det, der kan være svært at fange med metermål og regneark.

Bogen kan købes i alle boghandler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...