36 elever på Thorsgaard Efterskole inviterede mandag indenfor til deres helt egen jobmesse

HOBRO: Der gemmer sig både politibetjente, maskinmestre, iværksættere, gastronomer, frisører, musikere, dyrepassere, kirurger, tonemestre og cirkusartister i maverne på Thorsgaard Efterskoles elever.

Hele uge 44 har skolens 10. klasser indsamlet informationer om deres drømmejob.

Mandag formiddag stod de klar til at give deres viden videre, da Valsgaard Skoles 5. og 6. årgang og erhvervsklassen på Mariagerfjord Ungdomsskole kom på besøg.

Selmas kager blev revet væk

Forstander Anne Mette Schubart havde lånt sin hund og et par af skolens heste ud, så en gruppe elever kunne vise og fortælle gæsterne om uddannelsen til dyrlæge og veterinærsygeplejerske.

Indenfor sad Thor Jensen på 17 år, der drømmer om at blive musiker, klar med sin guitar. Han havde printet teksten ud til Kim Larsens "Papirsklip", så de unge gæster kunne synge med.

Guitarspillet blev ind i mellem afløst af en summen, når Thea Myhre Kristoffersen, 16, viste, hvordan man bruger en tatovørnål.

- Det er lidt grænseoverskridende, at folk kommer og kigger. Der er også mange, der er lidt bange og siger, at det skal de i hvert fald ikke høre om.

- Men der er altså ikke blæk i nålen, smiler hun, mens hun viser teknikken på et stykke papir.

- Min mor er helt hooked på idéen om, at jeg skal være tatovør, men der er også nogle i min familie, der er knap så begejstrede.

Sebastian Juulsen på 17 år havde købt en mørbrad i brugsen, så han kunne vise, hvordan det ser ud, når en kirurg syr huden sammen efter en operation.

16-årige Selma Holmgaard havde stået i køkkenet hele weekenden for at bage petitfour til sin messestand.

- Jeg er næsten 100 procent sikker på, at jeg skal på gastronomi-linjen på teknisk skole. Jeg vil gerne være kok eller konditor, der blev bekræftet i sit talent.

Efter en halv time var der kun krummer tilbage på kagefadene.

"Hey, har I været på månen?"

Jobmessen er en del af den obligatoriske selvvalgte opgave i 10. klasse.

Her skal eleverne arbejde med deres jobønsker og vejen dertil.

Men for første gang er slutproduktet ikke en skriftlig opgave. Eleverne bliver i stedet bedømt på deres messestande, fortæller underviser Marianne Bredahl:

- I kommunen arbejder man med at gøre eleverne opmærksomme på deres fremtidsmuligheder tidligere i deres liv.

- Selvom vi ikke er en skole i kommunal regi, er det også interessant for os at arbejde med. Og på den her måde er det ikke kun vores egne elever, der bliver klogere på de mange muligheder, siger hun.

De 36 efterskolelever får en udtalelse fra deres lærere, som de kan lægge ved deres eksamensbevis.

De bedømmes på deres messe, men det vigtigste er processen, og hvordan eleverne har arbejdet med opgaven, siger Marianne Bredahl

- De har virkelig knoklet og søgt og søgt på nettet efter oplysninger. Nogle har også været ude at tale med folk i det fag, de er dykket ned i.

16-årige Andreas Andersen havde selv tegnet og bygget sin stand og lagt en klar plan for, hvordan han skulle gøre de unge besøgende nysgerrige på hans drømmejob, medieproducent:

- Jeg har sat en grøn baggrund op og hentet en app på min telefon. Og så spørger jeg dem: "Hey har I været på månen?" Så får de taget et billede med rummet i baggrunden og får et stykke chokolade.

Senere på dagen fik de unge messearrangører besøg af kammeraterne fra Thorsgaards egne 8. og 9. klasser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...