Renovering skal gøre Mariagers centrale torv til den attraktion, det fortjener at være

MARIAGER: Først klippede mennesker en rød snor forneden. Og så blev det hele døbt af regnvejr fra oven.

Jo, det gik grundigt for sig i Mariager, da byens løvetorv skulle indvies forleden. Men det var også anden gang på 12 år, at der var sat skik på pladsen, så nu skulle det gerne være en blivende løsning man har fundet frem til.

Bassinet på selve torvet er nu væk og erstattet med brosten og en stor glasparasol, der egner sig til mødested og spiseplads. Det næsten 130 år gamle løvehovede spyr vand ud mod Østergade, og der er bygget en lav mur af granitsten op mellem glasparasol og kant, så ingen falder ned i bassinet.

Det er vandløb fra bakkerne bag pladsen, der forsyner springvandet med noget at løbe med, og det er deres indhold af alger, der har fået springvandet til i perioder at se grønt ud på den usunde måde.

Derfor har der også været arbejdet en del med at finde en god kilde, der ikke har så mange alger som beboere.

Det store arbejde blev i forsommeren komplementeret med flotte sæt træborde med stole. Men dem stak tyve af med. Så nu står der indtil videre almindelige bænke på stedet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...