Kunstetagernes udstilling omfatter 170 værker af de 45 kunstnere, som er tilknyttet Hobro Kunstsamling

HOBRO: Kunstetagerne i Hobro åbner 8. juni udstillingen om Hobro Kunstsamling - med små tre måneders forsinkelse pga. coronaen. Af forsigtighedsgrunde holdes der ikke fernisering. Til gengæld planlægges en hyggelig finissage, når udstillingen slutter 19. september, oplyser kunstfaglig medarbejder Anne Lie Stokbro.

- Vi har valgt at forlænge udstillingen sommeren over. Det er vigtigt, at borgere i Mariagerfjord Kommune og udefra kommende gæster får lejlighed til at opleve et udvalg af kommunens imponerende kunstsamling, siger Anne Lie Stokbro i en pressemeddelelse.

Når udstillingen åbner, er der debut for en formidingsmæssig nyskabelse; en række foldere om de enkelte kunstnere. Anne Lie Stokbro håber, at de kortfattede biografier og beskrivelser af værker vil falde i publikums smag.

På Kunstetagernes Facebookprofil har man kunnet smugkigge på den uåbnede udstilling. De seks overordnede temaer og kunstnerne bag nogle af de over 170 værker, som udstilles, præsenteres.

Forlængelsen af den aktuelle udstilling betyder, at sommerens kunsthåndværkudstilling med store keramiske krukker fra Danmark og Kina udsættes til sommeren 2021.

Andre udstillinger rykkes lidt længere hen på sæsonen. Således vises elevarbejder fra Mariagerfjord Kulturskoles billedkunsthold fra 16. til 20. juni. Holdene har arbejdet i Kunstetagerne i efteråret.

Udstillingen ”13 tekstile dage” udsættes til 3.-17. oktober. Her får Kunstetagerens gæster mulighed for at opleve noget af det bedste danske tekstilkunst, iklusive Jenny Hansens fantastiske gobeliner.

”Indiske billeder”, efterårets udstilling af indisk samtidskunst, vises som planlagt 3. oktober- 29.januar 2021, nu som del af ”Internationale dage i Kunstetagerne”.

Det er lykkedes at låne en imponerende samling af international grafik, Dyson Donationen. Samlingen omfatter grafik af Gustav Klimt, Pablo Picasso, Marc Chagall, Salvador Dalí, Francis Bacon og Per Kirkeby.

Samlingen blev i 2019 doneret til Læsø Kunsthal, og på Kunstetagerne vil verdensgrafikken blive ophængt sammen med det bedste fra Hobro Kunstsamlings grafiske samling.

Når Kunstetagerne åbner igen, vil der stadig være restriktioner. Det betyder, at antal besøgende ad gangen skal begrænses, både i det daglige og ved omvisninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...