Jutlander Bank Skolecup har 50-års jubilæum næste år. Det fejres med en t-shirt til deltagerne

HOBRO: Nu kan lokalområdets skoleelever tilmelde sig næste års Jutlander Bank Skolecup, der spilles i Hobro Idrætscenter i weekenden 9.-10. februar.

Omkring 1.000 skoleelever, de fleste fra Mariagerfjord-området, plejer at deltage i det traditionsrige fodboldstævne.

- Det er et stævne, hvor man stiller op for sin skoleklasse. Man laver et hold inden for klasserne, og der skal være mindst én pige med, forklarer markedschef i Jutlander Bank René Astrup.

- Man kan godt spille rent drengehold, men så skal man være en spiller færre på banen end de andre, tilføjer han.

Skolecuppen har 50 års jubilæum i 2019. Første gang, det blev afholdt, var i 1969. Det markeres blandt andet ved, at hver deltager får en kvalitets-t-shirt i svedvenligt materiale, som bærer skolecup-logoet og tallet 50.

Fordi stævnet efterhånden har så mange år på bagen, vil der måske også være mulighed for, at der kan tages et jubilæumsfoto med familiemedlemmer fra op til tre generationer, som alle har deltaget i fodboldcuppen.

- Det sjove er, at mange af de forældre, der nu møder op som tilskuere, selv har deltaget i stævnet, da de var børn.

- Og fordi stævnet nu er så gammelt, så er der måske også mulighed for, at der er en bedstefar blandt tilskuerne, som også selv har spillet med, siger René Astrup.

Skolecuppen gennemføres ved hjælp af frivillige fra Hobro IK’s ungdomsafdeling.

Det var oprindeligt Sparekassen Hobro, som kom på ideen til skolecuppen, der var tænkt som en aktivitet for de børn, der ikke skulle på skiferie.

- Og så lavede man det her indefodboldstævne, som skulle være et socialt stævne for alle. Også for dem, der ikke spiller fodbold normalt. Det vil vi gerne være med til at føre videre - også gerne 50 år mere, fortæller René Astrup.

At det primært er et socialt arrangement, afspejles særligt i de yngste klasser, hvor eleverne fra 0.-5. klasse dyster mod hinanden, men hvor der ikke kåres en samlet vinder.

Dog er der præmier til første- og andenpladsen hos eleverne fra 6.-9. klasse.

Tilmeldingsfristen udløber fredag 18. januar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...