Det lille Firma Søren Sørensen ApS i Hobro bidrager med teknisk løsning til opvarmning af kæmpehal til test af vindmøllevinger

HOBRO: Blade Test Centre, i daglig tale Blaest, bygger for tiden på Aalborg Havn en 5000 kvadratmeter kæmpestor og 30 meter høj hal til test af vindmøllevinger.

Med til at løse den opgave indgår hobroensisk ekspertise, idet varmeanlægget leveres af Firma Søren Sørensen ApS, Hobro.

Netop når det handler om særligt designede varmeanlæg betegner Firma Søren Sørensen ApS sig som specialist - og at levere varme i en hal med en højde på hele 30 meter kræver et specielt varmeanlæg.

Faglig udfordring

Og den opgave fandt det lille Hobro-firma altså en teknisk løsning på, som gav et kryds i ordrebogen.

Varmeanlægget monteres af Ib Andersen Vvs A/S, Aalborg.

- Det er altid spændende med nogle faglige udfordringer i projekterne.

- Nogle af komponenterne kommer fra det tyske firma Kampmann, som vi har haft samarbejde med siden 1995.

- Andre komponenter leveres lokalt, fortæller direktør Søren Sørensen, der i Hobro også kendes som tidligere formand for Hobro Varmeværk.

Hans firma fører til dagligt en meget stille tilværelse, men som Søren Sørensen udtrykker det, så ”kender folk i branchen godt mit telefon nummer eller min e-mail, når de har et projekt som kræver specialviden”.

Udvidet maskinmester

Som udvidet maskinmester behersker Søren Sørensen både det varme-faglige og det el-faglige, hvilket han ser som en stor fordel i det daglige arbejde.

- Eksempelvis har jeg leveret flere varmeanlæg til Siemens Wind Power A/S.

- Mest spændende var en hærdeovn der skulle kunne opvarmes til næsten 100 grader celsius og en malerkabine til deres fabrik i Hull, England, fremhæver Søren Sørensen.

Testhal klar i januar 2020

Den kommende testhal ventes at stå klar i januar 2020.

Den skal bruges til at afprøve vindmøllevinger fra den danske vindmøllegigant Vestas Wind Systems, som Blade Test Centre (Blaest) har indgået en langsigtet testaftale med.

Den nye testhal får netop til formål at imødegå den stigende efterspørgsel på vingetest, som en stadig voksende fokus på vindenergi kræver.

Selv rangerer Blaest som et af verdens førende testcentre for vindmøllevinger.

Virksomheden baserer sig på mere end 30 års erfaring med vingetest og ejes af Danmarks Tekniske Universitet,

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...