Formand for Hobro Handel er personligt positivt overrasket

Trods skrappe corona-restriktioner, og dermed en god portion usikkerhed og uvished blandt kunderne, meldes der om en god julehandel hos detailhandelen i Hobro.

I hvert fald hos de fire butikker, som vi spurgte til en foreløbig status på årets julehandel.

En status, der dog er givet inden de sidste travle dage inden jul, der normalt er blandt de allerstørste hele året.

Bedre end forventet

Hos herretøjsbutikken Gate36 er indehaver Kasper Berggren positivt overrasket over handlen:

- Det er betydeligt bedre end forventet, eller skal jeg sige: bedre end frygtet. For jeg var godt nok usikker på, hvordan årets julehandel vil blive. Både fordi alle julefrokoster er aflyst og mange derfor ikke har købt festtøj, som de plejer, men også på baggrund af decembers tiltagende restriktioner, der jo er kommet på bagkant af et generelt bøvlet og udfordrende 2020.

- Men det er gået godt. Kunderne har været lidt tidligere ude end normalt, men heldigvis synes jeg, at det gode salg er fortsat. Det er også tydeligt at mærke, at kunderne gerne vil bakke op omkring de lokale butikker.

- Jeg er selvfølgelig spændt på, hvordan de sidste dage op til jul bliver, men indtil nu kan jeg kun være tilfreds og positiv, fortæller Kasper Berggren, der udover at have egen butik også er formand for Hobro Handel.

På niveau med sidste år

Hos sportsbutikken Sport24 er den foreløbige omsætning på niveau med sidste år, hvilket indehaver Poul Erik Andersen er ganske tilfreds med:

- Når jeg siger, at vi er på niveau med sidste år, så hører det med til regnestykket, at det sidste år var inklusive en Open By Night, som vi først holder på fredag (afholdt efter snakken med Poul Erik, red.). Set i det lys, kan vi bestemt ikke klage.

- Det er også tydeligt, at coronakrisen har betydet en endnu større loyalitet hos kunderne, der virkelig gerne vil handle i de lokale butikker, fordi det reelt gør en forskel. Mange fortæller det også, når vi taler med dem, at de helt bevidst gerne vil bakke om det lokale butiksliv.

- Samtidig tror jeg også, at Hobro har en god størrelse, som kunderne foretrækker i disse corona-tider. Her er ikke storbyernes trængsel, alarm og en masse mennesker, men derimod god plads og en hyggelig gågade med masser af stemning. Det tiltaler mange kunder, vurderer Poul Erik Andersen.

Tidlig start

Ann-Dorthe Grønhøj står i spidsen for to dametøjsbutikker i Hobro; For You og Ann D – også her er der tilfredshed med årets foreløbige julehandel:

- Jeg er selvfølgelig meget spændt på de sidste dage inden jul, der plejer at være kæmpestore, men indtil nu kan jeg i hvert fald ikke klage.

- Årets handel har været mere spredt end normalt, og vi pakkede en del julegaver ind allerede i november. Men den gode handel er fortsat i december. Kunderne er rigtig flinke til at handle lokalt, fremhæver Ann-Dorthe Grønhøj.

Kamp for at følge med

Hos Expert havde de sidste år en vanvittig travl december, hvilket ikke mindst skyldes en del tvungne ændringer af TV-abonnementer, som gav ekstraordinært mange kunder i butikken.

Så hvis der skal ske en sammenligning vil butikschef Anders Drejer helst sammenligne med for to år siden, der var et mere normalt år. Og her falder sammenligningen klart ud til fordel for dette års julehandel.

- Sammenlignet med for to år siden, ser det væsentligt bedre ud i år. Vi har haft en rigtig god december, hvor vores største udfordring faktisk har været at kunnet følge med i leverancen af produkterne. Desværre har coronakrisen været hård ved elektronikbranchens leverandører, så vi har indimellem haft lidt udfordringer med at kunne følge med efterspørgslen.

- Når det er sagt, har vi stadig mange lækre ting på hylderne, og vi er som nævnt meget tilfredse med julehandlen foreløbig. Det gælder blandt andet også salget af de mange forskellige Apple-produkter, der fortsat et kæmpe hit, noterer Anders Drejer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...