Årets sjette og sidste Kabinet-udstilling på Kunstetagerne i Hobro præsenterer værker af maleren Bengt Koch

HOBRO: Koch, der gennem mere end 40 år var medlem af sammenslutningen Koloristerne, malede primært landskaber. I Hobro Kunstsamling ses både eksempler på motiver fra Odsherred, hvor han boede i en lang årrække, og fra Narsaq i Sydøst-Grønland, som han besøgte talrige gange fra 1944 til sin død.

Bengt Koch debuterede som kun 16-årig på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1928 og var fra 1930-36 elev på Kunstakademiet i København. På rejser til bl.a. Paris op gennem 1930’erne fik han inspiration til at udvikle sit eget udtryk, præget af en vis djærv malemåde og fine koloristiske kvaliteter.

Livet igennem holdt Bengt Koch fast i det genkendelige motiv. Hans landskaber er dog ikke geografisk korrekte afmalinger af en bestemt lokalitet. I stedet søgte han en overordnet karakter, som det bl.a. ses i det grønlandske motiv fra 1963: Byens farverige huse på sletten ved vandet syner ikke af meget overfor fjeldet i baggrunden, og man får et indtryk af den storladne natur, som gør menneskene bittesmå.

Kunstetagernes Kabinet-udstillinger sigter på at præsentere sider af Hobro Kunstsamling, som ikke indgår i den permanente udstilling på Kunstetagernes øverste etage. Udstillingerne fortsætter i 2019, hvor de sætter fokus på nogle af de temaer, som belyses i samlingen.

”Kabinet-udstilling – Bengt Koch” kan ses til og med lørdag 29. december 2018 i Kunstetagernes åbningstid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...