HIK-spillere tyvstartede opvarmningen til søndagens kamp mod SønderjyskE, da der var indvielse af den nye klatrepark i Hobro Østerskov

HOBRO: For en gang skyld var det ikke de trænede benmuskler, der var på arbejde, da superligaspillerne Jesper Rask, Jonas Damborg, Sebastian Grønning og Nicholas Gotfredsen var med til at indvi den nye klatrepark i Hobro Østerskov Kristi himmelfartsdag.

- De synes vist, den svære bane var lidt hård. Jeg tror, de gik lidt kold i armene til sidst. Men de var super seje.

- Især målmand Jesper Rask, der flere gange fik løftet sig op, mens han hang i sikkerhedswiren. Det kræver altså nogle store armbøffer, griner Tom Jakobsen, der var lettet over endelig at kunne indvi klatreparken efter en måneds forsinkelse.

Skattejagt for de mindste

- Det er ikke nogen hemmelighed, at de sidste tilladelser først faldt på plads dagen inden åbningen, fortæller han.

Udover superligaspillerne kiggede flere børnefamilier forbi på åbningsdagen, hvor der var arrangeret skattejagt.

- Når vi går og monterer taber vi alt en masse skruer og møtrikker. Vi har forsøgt at rydde op efter os selv, men børnene var gode og fandt alverdens ting og sager, som vi havde tabt i skovbunden.

- I alt tror jeg, der var omkring 200 mennesker forbi. Det var flere, end jeg lige havde regnet med, siger Tom Jakobsen.

Frit fald fra 15 meters højde

Klatreparken breder sig på 1,3 hektar af Hobro Østerskov over for Julemærkehjemmet Hobro.

Indtil videre består parken af tre baner:

En startbane, som børn fra 1. klasse og opefter kan øve sig på, en grøn bane i seks til otte meters højde med 10-12 aktiviteter og tre svævebaner til slut og endelig en blå bane for de lidt mere øvede i 8 til 12 meters højde med en 100 meter lang svævebane.

Senere etableres en sort bane i 8 til 15 meters højde for de meget øvede.

Banen vil løbe hen over den gamle Restaurant Østerskoven og pavillonen med seks aktiviteter og en såkaldt "Quick Jumper" - frit fald mod jorden i 15 meters højde.

Her er klatreren fastgjort med en sikringsline, der efter halvanden meter i frit fald langsomt bremser ham ned i fart, indtil han når jorden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...